Đurić: Nema opravdanja za odlaganje ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nema opravdanja za odlaganje ZSO

"Proces odlaganja formiranja Zajednice srpskih opština za Srbiju nije politički prihvatljiv i mi smo to jasno rekli i pred preko 190 članica Ujedinjenih nacija i pred stalnim i nestalnim članicama Saveta bezbednosti", izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Nema ni izgovora ni opravdanja za dalje odugovlačenje i Srbija će istrajati u nastojanju da se sporazumi sprovedu i da se našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narodu omogući normalan život", rekao je Đurić za televiziju Most iz Zvečana, dodajući da Srbija svoje obaveze iz sporazuma poštuje.

Đurić smatra da "samo poštovanje date reči, poštovanje onoga što dve strane dogovore može da vodi u jedan politički odnos koji može da znači izvesniju budućnost svima".

"Sve drugo jeste sfera političkih špekulacija i manipulacija i mi ne želimo da na taj način da gledamo i da gradimo budućnost", naglasio je Đurić.

Đurić je rekao i da su Ujedinjene nacije za Srbiju glavna adresa kada je reč o mnogim važnim političkim pitanjima koja se odnose na status južne srpske Pokrajine.

"Savet bezbednosti UN je forum pred kojim Srbija iznosi činjenice o dešavanjima na Kosovu i Metohiji i o položaju našeg naroda na KiM, o nepoštovanju sporazuma i kršenju prava naših ljudi. Svaki incident i svaki događaj biva uredno evidentiran i zabeležen i iznesen pred preko 190 članica Ujedinjenih nacija", rekao je Đurić i dodao da je to "za nas ključna politička pozornica na kojoj pridobijamo podršku međunarodne političke javnosti i iznosimo naše argumente.

Đurić smatra da je ovaj nastup Srbije pred Savetom bezbednosti važan kao i svi ostali i da je važna istrajnost Vlade Srbije u insistiranju da se Savet bezbednosti jednom u tri meseca sastaje i razgovara o pitanju našeg položaja na Kosovu i Metohiji.

"Mi drugu i važniju adresu u međunarodnim organizacijama i međunarodnoj zajednici nemamo", rekao je Đurić i dodao da je "neko pre nekoliko godina odlučio da dijalog prenese iz Ujedinjenih nacija u neka druga tela što je bilo znatno pre nego što je vlada premijera (Aleksandra)Vučića preuzela odgovornost".

Đurić je ponovio da "za nas Ujedinjene nacije ostaju prva i glavna adresa kada je reč o upoznavanju svetske javnosti sa problemima sa kojima se suočavamo na KiM".

Poruka građanima na KiM: Ostvarite svoje biračko pravo

Na Kosovu i Metohiji biće otvoreni svi birački centri i naši građani koji su registrovani u biračkom spisku moći će i treba da ostvare svoje pravo glasa, posebno zbog političkih okolnosti, rekao je Đurić.

On je pozvao građane koji žive u AP Kosovo i Metohija da provere da li se nalaze u biračkom spisku i da 24. aprila, ukoliko to bude datum određen za izbore, ostvare svoje pravo glasa.

Đurić je pozvao građane na Kosovu i Metohiji da izađu na glasanje.

On je, kao član Srpske napredne stranke, rekao je da njegova partija ima razloga da se raduje predstojećim izborima.

473

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Nema opravdanja za odlaganje formiranja ZSO

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2016

Proces odlaganja formiranja Zajednice srpskih opština za Srbiju nije politički prihvatljiv i mi smo to jasno rekli i pred preko 190 članica Ujedinjenih nacija i pred stalnim i nestalnim članicama Saveta bezbednosti, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić...“Nema ni izgovora...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.