Đurić: Nećemo ćutke gledati kako se gaze srpski interesi

Izvor: Kurir, 30.Mar.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nećemo ćutke gledati kako se gaze srpski interesi

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da postoji još uvek jedan mali prostor da se reši problem sa blokadom kamiona koji danima stoje na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i da se nada nekim vestima u toku dana.

On je rekao i da Srbija razmišlja o merama reciprociteta,  jer neće ćutke gledati kako se njeni interesi gaze. Đurić je, takođe, pozvao EU da što urgentnije počne da se bavi ovim pitanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer Srbija više ne može da čeka.

Uz napomenu da to što se dešava sa kamionima nema nikakvog smisla i da Srbija ne sprečava bilo čiji kamion da uđe u centralnu Srbiju, da svo vreme najnormalnije pušta kamione, bez problema i zadržavanja, Đurić je rekao da sada više ništa ne pita Prištinu, već predstavnike EU dokle će tolerisati ovu jednostranu blokadu koja šteti i građanima i privredi i svemu za šta se deklarativno zalažu, noramlizaciji odnosa i drugog i dokle misli da Srbija može da čeka i trpi.

"Kako je moguće da se danima niko iz Prištine njima ne javlja na telefon? Priština je uveliko prešla sve granice i ušla u crvenu zonu neprihvatljivog ponašanja. Ovo nema nikakve veze sa normalnim odnosima i uvažavanjem bilo čijih interesa", istakao je Đurić, navodeći da Srbija ima granice strpljenja i da neće ćutke gledati kako se gaze njeni interesi.

Đurić kaže da ono što je Priština želela da postigne nema nikakve veze sa ekonomskim i drugim ciljevima, već isklujučivo sa politikom i njihovom željom da afirmišu status.

Ništa se ne menja na Univerzitetu u Prištini

Ništa se na Univerzitetu u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, neće menjati, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohije, najavljujući nastavak i jačanje podrške toj inistituciji.

"On je okosnica naše budućnosti na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić i dodao da je Vlada Srbije ponosna na tu instituciju, gde više od 12.000 studenata  uče i rade ništa slabnije nego na drugim državnim univerzitetima.

Đurić je istakao da svako ko pokušava da podrije i destabilizuje univerzitet, širenjem lažnih vesti i unosenjem panike među studente pred upisni rok, ne radi u interesu srpske zajednice.

"Vlada je čvrsto iza univeriziteta, svih fakulteta i iza svih drugih obrazovnih ustanova na Kosovu i Metohiji. Znamo u čijem interesu i u sklopu čijeg iracionalnog ponašanja smo do sada viđali različite nasrtaje na naš obrazovni sistem", rekao je Đurić.

(Tanjug/RTS)

Autor: Foto: Beta

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.