Đurić: Idem na Kosovo i bez odobrenja Prištine

Izvor: Akter, 23.Apr.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Idem na Kosovo i bez odobrenja Prištine

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će posetiti pokrajinu i pored toga što mu Priština nije dala zvanično odobrenje za to

"Dobio sam informaciju od pokrajinske vlade da nije u mogućnosti da mi dozvoli posetu Gračanici koja je trebalo da bude organizovana tokom današnjeg i sutrašnjeg dana. Jedino što mogu da poručim je: Vidimo se na Kosovu i Metohiji. Ipak je republička vlada starija od pokrajinske", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je Đurić novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju.

Upitan da li je odluka vlasti u Prištini odgovor i čin reciprociteta u odnosu na otkazivanje dolaska ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija u Beograd, oin je kazao da nije dobio nikakvo obrazloženje za to što mu Priština nije omogućila dolazak u Gračanicu.

Đurić je dodao da daljeg napretka u razgovorima s privremenim institucijama u Prištini neće biti dok se ne reši pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

"Rasprava o Statutu ZSO je u ozbiljnoj fazi. Konsultujemo se s predstavnicima tih opština i radi se na više nacrta Statuta zajednice. Pre nego što se bilo šta utvrdi, mora mnogo puta da se izmeri i proceni. U svakom slučaju, domaća javnost će biti upoznata s našim nacrtom Statuta", kazao je Đurić.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Đurić: Vidimo se na Kosovu

Izvor: Politika, 23.Apr.2015

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će posetiti pokrajinu i pored toga što mu Priština nije dala zvanično odobrenje za to...„Dobio sam informaciju od pokrajinske vlade da nije u mogućnosti da mi dozvoli posetu Gračanici koja je...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.