Đurić: Da se nasilje na KiM ne ponovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Da se nasilje na KiM ne ponovi

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je obaveza svih bezbednosnih struktura na Kosovu da ne dozvole u pokrajini ponavljanje nemilih scena nasilja iz prošlosti. 

Đurić je u izjavi novinarima rekao da je prošlo vreme onih koji su mogli nekažnjeno da sprovode pogrom na KiM, da je odgovornost i obaveza svih bezbednosnih struktura u pokrajini da ne dozvole ponavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nemilih scena koje su se dešavale proteklih godina.

"Kao predstavnik Vlade Republike Srbije ja mogu da poručim da je odgovornost i obaveza svih bezbednosnih struktura na KiM, čije ispunjenje ćemo mi u Vladi Srbije vrlo pažljivo pratiti, da ne dozvole da se ponavljaju nemile scene koje smo gledali u prethodnih deceniju i po ovde na KiM", podvukao je Đurić.

U Srbiji sedi odlučna Vlada, odlučna vlast, koja nije spremna ni voljna da posmatra kako oni koji su režirali događaje na utakmici između reprezentacija Albanije i Srbije, danas oštrim izjavama i ciničnim držanjem prema svemu onome što se dešavalo šalju još jednu negativnu poruku svim Srbima na KiM, istakao je on.

Direktor Kancelarije za KiM je ocenio da su izjave prištinskih zvaničnika o dešavanjima vezanim za utakmicu Srbija - Albanija neodgovorne, cinične i umesto da budu usmerene ka osudi talasa pretnji i nasilja, još jednom pokazuju da još uvek postoje političari koji nisu dobro razumeli šta znači normalizacija odnosa.

On je kazao da Srbija to oštro osuđuje i smatra neprihvatljivim, istakavši da je važno da građani Srbije i srpska zajednica na KiM ne nasedaju na provokacije onih koji time žele da pruže povod za dalje nasilje prema Srbima na KiM.

"Mi se huligana ne plašimo, ne plašimo se ni huligana koji sprovode zastrašivanje i nasilje, a ne plašimo se ni onih huligana koji nose odela i sede na važnim političkim funkcijama u Prištini, Tirani i bilo gde drugde, ali isto tako želimo da poručimo da mislimo da je i njima, i narodu svih nacionalnosti na KiM u interesu mir, normalnost i to je jedina politika koju ćemo mi uvek podržavati", rekao je Đurić.

"Mi se godinu i po dana borimo za normalizaciju odnosa, ta borba očigledno ne odgovara nekim političkim krugovima i očigledno žele da iskoriste povod koji su sami režirali, sami izmislili, kao izgovor za ponašanje na koje su očito navikli u prethodnih deceniju i po.

 Mi im poručujemo da tu igru sa nama neće moći da igraju - zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.