Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Cilj je masovniji povratak Srba na Kosmet

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da Srbija nikada neće odustati od borbe za Kosmet i za zaštitu srpskog naroda, legitimnih interesa, očuvanje kulturne istorijske baštine, te izrazio očekivanje da će do kraja mandata nove vlade biti masovnijeg povratka Srba protjeranih sa Kosova i Metohije 1999. godine.

"Mi smo prethodnih nedjelja pokrenuli ozbiljan projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << povratka na Kosovo i očekujem da ćemo do kraja mandata nove vlade imati i ozbiljne rezultate i prvi masovniji povratak naših protjeranih sunarodnika u sredine gdje je bezbjedno i gdje možemo da im stvorimo uslove za život", rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija prije sastanka sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosmeta.

On je naglasio da će Srbija u narednom periodu intenzivirati svoje prisustvo i rad sa Srbima na Kosovu i Metohiji, te najavio da će nova vlada Srbije ove jeseni započeti proces bolje organizacije javnih službi na Kosovu.

Ukazujući da srpske institucije od 1999. godine mahom funkcionišu po istom modelu po kom su funkcionisale i u drugačijim okolnostima, Đurić je rekao da je želja da se stvore uslovi, ne samo za zadržavanje postojećeg broja ljudi, već za novo zapošljavanje, naročito u sredinama gdje ima mladih.

(Srna)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.