Đukić-Dejanović ne očekuje uskoro deklaraciju o Kosovu

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović ne očekuje uskoro deklaraciju o Kosovu

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da ne očekuje da će ovih dana u parlament stići vladina deklaracija o Kosovu jer "da je moglo, taj akt bi već stigao do sada".

"Očigledno da je u ovako delikatnoj situaciji vlada na izuzetno teškom zadatku. Očigledno je da je to, i politički i nacionalno gledano, složeno pitanje i da vlada traži najbolje rešenje", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je rekla da za sada nema obaveštenje vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o tome kada će taj akt stići, i navela da će Skupština verovatno dobiti odgovor vlade na zahtev Odbora za Kosovo i Metohiju, koji je zatražio akt o kojem će se izjasniti poslanici.

Đukić-Dejanović je rekla da je moguće da Odbor za Kosovo, kada dobije to obaveštenje vlade, oceni da izveštaj o stanju na severu Kosova, koji je vlada već dostavila, može biti osnova za raspravu.

Đukić-Dejanović je dodala da ne smatra da je problem sa očekivanom deklaracijom usaglašavanje teksta, nego to što se stanje na Kosovu menja i ukazala da su rezultati dijaloga Beograda i Prištine "utkani u složenost te situacije".

"Mislim da se traži najbolje moguće rešenje. Država ima politiku prema Kosovu koja se neće menjati", rekla je ona i ukazala da nova deklaracija treba da bude dokument koji će biti korak napred u odnosu na dosadašnje, te, kako je rekla, donošenje deklaracije nije svrha samo po sebi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.