Đilas i ekipa sa njom ruše Srbiju: Fon Kramon nasmejana čestitala tzv. Kosovu Dan nezavisnosti VIDEO

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 19:52

Đilas i "ekipa" sa njom ruše Srbiju: Fon Kramon nasmejana čestitala tzv. Kosovu "Dan nezavisnosti" VIDEO

Viola fon Kramon, poznata albanska lobistkinja i specijalni izvestilac za KiM, čestitala je lažnoj državi godišnjicu tzv. nezavisnosti.

U svojoj izjavi, fon Kramon je naročito istakla tzv. demokratsko multietično Kosovo, u kom svi građani žive slobodno, bez diskriminacije i straha, a posebno je naglasila da se neguju ljudska i manjinska prava.

Očigledno je da je fon Kramonova slepa na sva dešavanja koja se dešavaju u južnoj srpskoj pokrajini. Iako ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svet svedoči tihom etničkom čišćenju Srba na KiM, deluje da fon Kramonova to tumači kao princip "demokratije".

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Minhenu izjavio da Evropa ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja na svaki mogući način želi da očisti Kosovo od Srba.

"EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja pokušava na svaki način da očisti Kosovo od Srba. To je ono što sam mogao da vidim kroz odgovore. Mi smo rekli da smo spremni da prisustvujemo svakom razgovoru, ali da želimo da vidimo rezultate, a ne da se samo od Srbije traži a da Priština nikad ništa ne ispunjava. Posebno smo govorili o dinaru, to je sve veći problem za nas. Tu je u pitanju jedna od podmuklih laži Aljbina Kurtija. On je ovde saopštio svima da smo u tromesečnom tranzicionom periodu, što su oni jedva dočekali da odlože neku svoju obavezu za tri meseca. To se odnosi na sledeće - da kad uhvati vas ili bilo koga drugog sa dinarima u džepu, da neće otimati te dinare. A kako će ljudi dobijati dinare u naredna 3 meseca nema rešenja, pošto zaustavlja transfer novca na bilo koji način. A o institucijama, njih 902 da i ne govorim. Za to nema rešenja, tako da očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju. Ne mogu ja da kažem ništa loše o Borelju, on je normalan korektan čovek, na kraju krajeva i razume to što se događa, ali slaba vajda što se srpskog naroda tiče i što se svih nas tiče", rekao je predsednik nakon sastanka sa Boreljom i Lajčakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.