Delegacija Srbije zbog nedostatka fusnote napustila Sarajevo, a prištinska zbog fusnote otišla iz Beograda

Izvor: Blic, 15.Mar.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Srbije zbog nedostatka fusnote napustila Sarajevo, a prištinska zbog fusnote otišla iz Beograda

Delegacija Srbije napustila je danas Konferenciju Saveta za regionalnu saradnju koja se održava u Sarajevu, jer na tabli Kosova nije predstavljen sadržaj fusnote, kako je nedavno dogovoreno u Briselu. Delegacija Kosova napustila je danas regionalni skup u Beogradu na kome je prvi put u Srbiji bila predstavljena imenom uz fusnotu.

Kako je za "Blic" potvrđeno u Ministarstvu spoljnih poslova, skup u Sarajevu su napustili pomoćnik ministra spoljnih poslova Duško Lopandić i koordinator >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jelić, koji su postupili u skladu sa instrukcijom Vlade Srbije.

- Na konferenciji u Sarajevu je na tabli Kosova stajala samo zvezdica, a ne i njeno objašnjenje, što nije u skladu sa nedavno postignutim dogovorom Beograda i Prištine - navodi izvor "Blica".

Nikola Jovanović, urednik časopisa "Izazovi evropskih integracija", kaže da je Sporazum o regionalnom predstavljanju prvi koji je postignut u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine, a koji ima političko-statusne implikacije.

- Već sam govorio da će biti različitih tumačenja fusnote i zato je važno da Srbija ostane oprezna na svakom regionalnom skupu. Biće pokušaja da se sadržaj fusnote istopi i zato je važno da srpski zvaničnici reaguju već na prvim skupovima, kako se takve greške više ne bi ponavljale - objašnjava za "Blic" Jovanović.

B92: Delegacija Kosovo* napustilo skup u Beogradu

Prema komentarima nekih od prisutnih na konferenciji u Beogradu, objavljenim na Tviteru, kosovska delegacija je skup napustila "zbog nerazumevanja detalja briselskog sporazuma".

U "Palati Srbije" danas se održava Prva regionalna konferencija o saradnji civilnog društva na Zapadnom Balkanu i Turskoj.

Povezane vesti: Kosovo prvi put sa zvezdicom i fusnotom Priština traži da Deklaracija o nezavisnosti bude u fusnoti Otkazan let aviona tima Prištine, dijalog verovatno sutra Obama čestitao Jahjagi Nastavak sednice Odbora za KiM zakazan za sutra

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napustili skupove zbog fusnote

Izvor: Beta, 15.Mar.2012

BEOGRAD, 15. marta 2012. (Beta) - Delegacija Kosova napustila je u četvrtak Prvu Regionalnu konferenciju "Partnerstvo za promenu: civilno društvo i vladine institucije Zapadnog Balkana i Turske" u Beogradu zbog f.

Nastavak na Beta...

Sarajevo: Srbi napustili sastanak jer nije bilo fusnote na tabli Kosova

Izvor: S media, 15.Mar.2012

Delegacija Srbije je napustila Konferenciju Saveta za regionalnu saradnju koja se održava u Sarajevu, jer na tabli Kosova nije bio predstavljen sadržaj fusnote, kako je nedavno dogovoreno u Briselu...Slična situacija se dogodila i u Beogradu, Delegacija Kosova je napustila regionalni skup, gde je...

Nastavak na S media...

Prvi nesporazumi oko fusnote o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2012

U istom danu delegacija Kosova napustila je regionalni skup u Beogradu na kome je prvi put u Srbiji bila predstavljena imenom uz fusnotu, dok je delegacija Srbije napustila regionalnu konferenciju u Sarajevu, jer na tabli Kosova nije predstavljen sadržaj fusnote.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kosovo: Nećemo večno uz fusnotu

Izvor: B92, 16.Mar.2012, 12:00

Beč -- Zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi tvrdi da Priština ne namerava večno da nastupa uz fusnotu na međunarodnim skupovima..."Nismo menjali ime. U dogovoru stoji da se radi o privremenom rešenju", rekao je on u izjavi austrijskoj novinskoj agenciji APA...Iako dogovor nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.