Dačić: Ništa iz platforme se ne krije

Izvor: Press, 11.Jan.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ništa iz platforme se ne krije

"To nije nikakva tajna, naprotiv, ovde postoji samo pitanje na koji način se radi u Vladi Srbije" rekao je Dačić za televiziju Pink.
On je naveo i da rezolucija o kojoj će sutra raspravljati skupština Srbije, otvara prostor da se razgovara o onome što je suštinski predlog platforme.
"To znači da ako ne priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu, na koji način vidimo da Srbi mogu da ostvare svoje prava i u tom smislu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predloženo formiranje zajednica srpskih opština", rekao je Dačić i naveo da će se u daljem toku dijaloga sa Prištinom, razgovarati o paralelizmu institucija i o tome kako definisati posebnost Srba koji žive na Kosovu.
Dačić je rekao da je nemoguće da Vlada kojom presedava napravi korak u nazad u odnosu na ono što su radile prethodne vlade u pregovorima sa Prištinom.
Dačić je ponovio i da su odnosi u Vladi Srbije korektni i da je komunikacija između njega i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića dobra.
Vučić je ranije danas izjavio da mu nije logična Dačićeva izjava o "favoritima" gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u Vladi.
"To ne znači ništa, naša komunikacija je dobra, pažnja se pokušava usmeriti na nešto što postoji kao problem u Vladi. Ovde sam više peckao Đilasa, pošto su njegove izjave u poslednje vreme nelogične", rekao je Dačić.
On je naveo da izjavom o "favoritima" nikoga nije želeo da dovede u neprijatnu situaciju, i dodao da o promeni vlasti u Beogradu nije bilo reči.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.