Dačić: Bolje od ovog nije moglo

Izvor: Press, 20.Apr.2013, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bolje od ovog nije moglo

Ova ponuda je najviše što se u ovom trenutku može ostvariti, "prvi put je međunarodno priznata zajednica Srba na severu Kosova, koja je do sada nazivana paralelnim strukturama, a koja će biti deo našeg ustavno-pravnog sistema", istakao je predsednik Vlade Srbije.

Dačić je rekao da odluka Beograda da parafira dogovor za predlog sporazuma s Prištinom nije bila "glatka", jer Srbija mora da se bori za Kosovo i Metohiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i srpske interese i narod u pokrajini u potpuno drugačijim geopolitičkim okolnostima, u zadatim, a ne željenim okvirima.

Premijer je gostujući u Dnevniku RTS-a izneo očekivanje da će odluka državnog rukovodstva biti jedinstvena.

Vlada će do ponedeljka doneti odluku, a kasnije će je eventualno verifikovati skupština, da li da prihvati predlog sporazuma, rekao je Dačić.

"O ovim pitanjima ne bi smelo da bude podela i sve odluke treba da budu jedinstvene, bar kada je reč o vladajućim strankama i što većem broju stranaka u Srbiji", rekao je premijer.
Tekst sporazuma možete pročitati OVDE.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.