DSS neće da podrži novu vladu i zakone

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS neće da podrži novu vladu i zakone

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da ta stranka neće podržati novu Vladu i zakone koji su na dnevnom redu sednice parlamenta zbog odnosa nove Vlade prema Kosovu i Metohiji.

Samardžić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je vladajuća većina odbila sva četiri amandmana DSS-a koje je ta stranka podnela na Predlog zakona o ministarstvima i da je došlo do "upravljačke degradacije" po pitanju Kosova i Metohije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Pročitajte još: Stefanović: Opozicija ne može da podrži vladu koja ne sarađuje

Samardžić je rekao da je nova Vlada najavila da će prioriteti biti obnova suvereniteta i teritorijalnog integriteta države i ekonomskog života ali da DSS u koalicionom sporazumu i strukturi zakona ne vidi da će doći do poboljšanja u odnosu na sadašnje stanje.

On je rekao da se DSS protivi ukidanju Ministarstva za Kosovo i Metohiju jer neke poslove može da obavlja jedino ministarstvo a ne neka niža služba ili oblik uprave.

"Ukidanje ministarstva nije dobro jer je Kosovo i Metohija najteži državni problem Srbije", rekao je Samardžić i dodao da postoji nada da će se tokom rada Vlade doći do saznanja o potrebi postojanja takvog ministarstva.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija jeste najveći problem ali DSS smatra da ima još strateških nejasnoća i propusta u oblasti evropskih integracija, ekonomskoj politici i drugim segmentima kojima treba da se bavi Vlada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.