DSS: Rezolucija bi ojačala pregovaračku poziciju Srbije

Izvor: Vostok.rs, 27.Dec.2012, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Rezolucija bi ojačala pregovaračku poziciju Srbije

27.12.2012. -

Poslanik Demokratske stranke Srbije Sandra Rašković Ivić izjavila je da bi rezolucija o Kosovu i Metohiji, koja bi bila doneta u Skupštini Srbije, ojačala pregovaračku poziciju zemlje i ispred albanske strane i ispred međunarodne zajednice.

Rašković Ivić je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je ključna podrška Srba sa Kosova i Metohije platFormi o Kosovu, budući da su Srbi, kako su rekli, pravi lakmus papir da li je platForma prava stvar ili ne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
"Ako su Srbi dali zeleno svetlo za platFormu mislim da ostale stranke i vladajuće većine, ali i one izvan nje, treba da je podrže", rekla je Rašković Ivić.

Ukazujući da je očigledno da sada ne može da se postigne apsolutni konsenzus oko platForme i rezolucije koja bi eventualno bila usvojena u parlamentu, Rašković Ivić je rekla da se DSS složio sa platFormom, uz određene izmene koje bi ojačale ustavno pravnu vezu Kosova i Srbije, gde bi bilo jasno da je Kosovo pokrajina i deo Srbije, a ne država sa kojom se pregovara.

"Nadam se i verujem da iako postoje određena neslaganja u vladajućoj koaliciji o sudbini platForme i njenog dolaska u parlament, da će svi shvatiti da bi rezolucija koja bi bila doneta u parlamentu ojačala pregovaračku poziciju Srbije", rekla je Rašković Ivić.

Izvor: Glas Rusije, foto: ru.wikipedia.org/Eleassar/ss-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.