Ćosja: Razmena teritorija sa Srbijom jedino održivo rešenje

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćosja: Razmena teritorija sa Srbijom jedino održivo rešenje

Kosovski akademik i član kosovskog pregovaračkog tima u Rambujeu Redžep Ćosja smatra da je razmena teritorija između "Srbije i Kosova" jedino održivo rešenje za stabilnost "dveju zemalja".
To bi, kaže Redžep Ćosja, podrazumevalo da severni deo Kosova pripadne Srbiji, a Kosovu Preševska dolina, kako Albanci nazivaju područje Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Ćosja je u izjavi za televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Klan Kosova, a prenosi prištinski portal Ekspres, rekao da je cilj Prištine da Kosovo pripoji Albaniji.
Govoreći o pomirenju između Albanaca i Srba, Ćosja navodi da za sada taj proces nije moguć.
"Pitanje granica može biti rešeno tako što bi Preševska dolina pripala Kosovu. To nije lako, a mi mislimo i da Srbija odbacuje ovu ideju. Ali to je koncept na koji mi uvek mislimo. Ovo je jedini način za rešavanje sporova sa Srbijom", tvrdi Ćosja.
Njegova vizija je, kaže, da će Albanija i Kosovo biti ujedinjeni.
"To nije samo u našem interesu, već je u interesu celog regiona Balkana", naveo je Ćosja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.