Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

PRIŠTINA - Odlazeći ministar kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) Agim Čeku rekao je da će Kosovo uskoro imati svoju vojsku i da će na jednoj od prvih sjednica Skupštine Kosova, nakon njenog konstituisanja, biti donijeta odluka o transformaciji bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova.

"Formalizacija kosovskih bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova kasni zbog nedostatka Skupštine Kosova. Ali ja vjerujem da će jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od prvih odluka skupštine biti ozvaničavanje Oružanih snaga Kosova", rekao je Čeku  u intervuuju za dnevnik "Epoka e re".

 On je dodao da čvrsto vjeruje u realizaciju tog projekta, "jer je to nacionalni projekat i od velikog značaja za zemlju i građane."

 Taj projekat, prema njegovim riječima, ima veoma široku podršku i moćne međunarodne saveznike.

Na pitanje da li za ovu transformaciju mogu da računaju na glasove opozicije, Čeku je rekao da su za nju sve parlamentarne političke stranke i da ne očekuje nikakve probleme ili prigovore.

"Očekujemo glasove i podršku svih, jer formalizovanjem vojske je u interesu Kosova, njenih građana i svih političkih stranaka ", ocijenio je on.

 Na Kosovu se danas obilježava Dan Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Formiranje oružanih snaga prioritet nove kosovske vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2014

Na šestoj godišnjici od osnivanja Kosovskih snaga bezbednosti predsednica države Atifete Jahjaga kazala je da je okončanjem procesa strateške revizije sektora bezbednosti povećana potreba za stvaranjem modernih oružanih snaga Kosova...Jahjaga je na ceremoniji u kasarni "Adem Jašari" u Prištini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.