CRNA GORA I KOSOVO NAJAVLJUJU SPORAZUM O STATUSU IZBEGLICA

Izvor: Kurir, 29.Jun.2011, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA GORA I KOSOVO NAJAVLJUJU SPORAZUM O STATUSU IZBEGLICA

PODGORICA - Crna Gora i Kosovo će uskoro potpisati sporazum o povratku izbeglica iz Crne Gore na Kosovo, onih koji to žele, kao i o rešavanju statusa onih koji bi ostali u Crnoj Gori, najavljeno je u Podgorici.

O tome su razgovarali potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković i potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri, koja je najavila da će uskoro biti rešen i status crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu.

Tahirijeva je, kako je saopšteno iz crnogorske vlade, zahvalila Crnoj Gori na podršci "jačanju kosovske države", što je, kako je ocenjeno, značajno za ukupnu stabilizaciju regiona.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.