ČEŠKA: Protest protiv „nezavisnosti“ KiM - „KOSOVO JE SRBSKO!“ (FOTO, VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 18.Feb.2019, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEŠKA: Protest protiv „nezavisnosti“ KiM - „KOSOVO JE SRBSKO!“ (FOTO, VIDEO)

U Pragu je u nedelju (17.2.2019) održan tradicionalno, ujedno i jubilarni deseti,  protest zbog jednostranog proglašenja „kosovske nezavisnosti“ u organizaciji udruženja građana "Prijatelji Srba na Kosovu i Metohiji".




U organizaciji udruženja građana Přátelé Srbů na Kosovu a Metochii u Češkoj je, na Vaclavskom trgu održan deseti po redu protest sa jasnom parolom „KOSOVO JE >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << SRBSKO!“. Govorili su Jaroslav Foldina (Jaroslav Foldyna), poslanik Socijaldemokratije u češkom parlamentu, Vaclav Dvoržak (Václav Dvořák) režiser i autor dokumentarnog filma Uloupené Kosovo (Oteto Kosovo), Karel Janko šef Nacionalsocijalista i Eva Novotna pijar inicijative NE ZÁKLADNÁM.



Svake godine se okupe Česi i njihovi prijatelji, u organizaciji češkog parlamentarca Jaroslava Foldine i poznatog režisera Vaclava Dvoržaka da podsete da je Kosovo i Metohija oteta teritorija od države Srbije. Oni su prošle godine potpisivali peticiju koju su predali vladi Češke za ukidanje priznanja samoproglašenog Kosova od strane Češke Republike. 


   
17.2.2019. Václavské Náměstí , Hlavní Město Praha, Czech Republic    



„Mi, dole potpisani, apelujemo na češku vladu da povuče priznanje takozvane Republike Kosovo. Priznavanje samoproglašene države kosovskih Albanaca, koje se dogodilo u maju 2008. godine od strane tadašnje Vlade Češke grubo je kršenje međunarodnog prava. Na taj način, bivša češka vlada ignorisala je preporuke Skupštine Republike Češke i neviđeno prekršila međunarodno priznate sporazume i svoje međunarodne obaveze, kao što su Povelja UN, Završne helsinške odredbe Rezolucije 1975, Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, veliki broj međunarodnih konvencija. Jasno je da su na srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija, lideri albanske manjine proglasili sami svoju državu, a ta teritorija je i dalje sastavni deo Republike Srbije. Stoga, mi tražimo da sadašnja češka vlada ispravi sramotu Topolánkovy vlade, koja nas je time stavila u rang zemalja koje prihvataju odnose država po zakonu džungle. To je za nas, češke građane apsolutno neprihvatljivo“. (17.2.2018.)

  POGLEDAJTE VIDEO:  🎥
Žarko Raptor JovanovičProtest proti ukradení Kosova Srbsku a uznání jeho nezávislosti vládou ČR živě Raptor-TV.cz, kamera Jan Dolens

FOTOGRAFIJE: Milutin Misa Ilic
Danas u 15.00 na Vaclavskim namestima u Pragu održan je protest protiv otimanja Kosova Srbiji.
Posted by Milutin Misa Ilic


17.2.2019. za SRBski FBReporter
priredila Biljana Diković

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
 Izvor: FB Reporter    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.