Bušati: Pretnje i zapaljiva retorika lidera Srbije nikuda ne vode! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bušati: Pretnje i zapaljiva retorika lidera Srbije nikuda ne vode! (FOTO)

Šef albanske diplomatije Ditmir Bušati poručio je danas, povodom izjava srpskih zvaničnika nakon zaustavljanja voza na liniji Beograd-Kosovska Mitrovica, da "pretnje i zapaljiva retorika" nikuda ne vode, ističući da bi Beograd i Priština trebalo da rešavaju svoje probleme isključivo kroz dijalog.

Ova godina je počela s problemima za Jugoistočnu Evropu, naveo je Bušati u saopštenju ocenivši da su, kako tvrdi, "ratnohušački lideri Srbije" izazvali ogorčenje u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Albaniji, ali i kod Srba.

2017 got off on the wrong foot for SE Europe. Wild fantasies of warmongering leaders of Serbia exasperate #Europe #Albanians & #Serbs alike

Bušati je ocenio da je u vreme godišnjice zločina u kosovskom selu Račak zagovaranje agresije "neogovorno i sramno", prenela je ATA.

On the anniversary of the massacre perpetrated by #Serbia in #Raçak #Kosovo this advocacy of aggression is irresponsible and disgraceful

— Ditmir Bushati (@ditmirbushati) January 15, 2017

Prema njegovim rečima, "neopravdano visoki tonovi" moraju da se spuste, a smirenost i razum da prevladaju.

Vučić poslednji put upozorio Albance: Nećemo dozvoliti da napadate Srbe; Priština pokušala da izazove sukobe!

Unjustified high tones need to go down, calm and reason must prevail. Threats & inflammatory rhetoric of leaders of #Serbia lead nowhere

"Pretnje i zapaljiva retorika lidera Srbije nikuda ne vode", rekao je Bušati.

"Promotivni" voz, koji je u subotu 14. januara posle 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu, zaustavljen je u Raški od 16.30 sati, a za Beograd je krenuo natrag nešto posle 20.30 sati.

Vučić šokirao sve: Mogli smo voz da pustimo do Mitrovice, ali bi bilo mrtvih!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.