Buduće diplomate na Kosovu

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buduće diplomate na Kosovu

Polaznici Diplomatske akademije ministarstva spoljnih poslova Srbije u nedelju i ponedeljak, 24. i 25. maja, posetiće Kosovo i Metohiju (KiM), gde će se upoznati sa aktuelnom političkom situacijom, obići niz mesta i srpske hramove.

U organizaciji vladine Kancelarije za KiM, 49 ovogodišnjih polaznika akademije obići će Kosovsku Mitrovicu, Gračanicu, Štrpce, Brezovicu, Prizren i Prištinu, kao i Prizrensku

bogosloviju i manastire Banjsku, Gračanicu, Visoke Dečane >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Pećku patrijaršiju, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Polaznici Akademije imaće priliku da razgovaraju sa političkim predstavnicima Srba sa Kosmeta i upoznaju se sa aktuelnom situacijom u južnoj pokrajini.

U ponedeljak, 25. maja, u Prištini je predviđen njihov susret sa visokim predstavnicima Misije UN na Kosovu i Metohiji (UNMIK).

Poseta će biti prilika da mlade buduće diplomate saznaju nešto više o duhovnom, kulturnom i umetničkom blagu Kosova i Metohije, o crkvama i manastirima i srpskim svetinjama, koje spadaju među najveća dostignuća hrišćanske civilizacije.

Domaćin budućih srpskih diplomata je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.