Brnabić: Vreme za jedinstvo, odgovornost i rešenje za budućnost

Izvor: RTS, 16.Avg.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vreme za jedinstvo, odgovornost i rešenje za budućnost

Sada je trenutak da se izađe iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krene putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, poručila je premijerka Ana Brnabić. Pozvala je sve aktere javnog života na odgovoran odnos prema tom pitanju, a građane da stanu uz predsednika Republike, u nastojanju da se nađe rešenje za KiM i za budućnost zemlje.
Pronalaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenja za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine bez sumnje je najvažnije političko pitanje za budućnost naše zemlje i našeg naroda, istakla je Ana Brnabić u izjavi za Tanjug.

Otvaranjem unutrašnjeg dijaloga i teškim, ali nikad konstruktivnijim razgovorima sa najvažnijim svetskim liderima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je, ističe Brnabićeva, odvažnost, hrabrost, najveći mogući stepen političke odgovornosti i liderstva da proba da reši teško i emotivno pitanje koje decenijama unazad opterećuje naše društvo.
Premijerka podseća da Kosovo i Metohija nije pitanje za jednokratnu upotrebu, a posebno ne za političku zloupotrebu.
"Ono se, međutim, već neko vreme pretvara u predmet dnevnopolitičkih rasprava koje ne samo da ne doprinose demokratskom političkom dijalogu već ga i dodatno degradiraju i to na pitanju oko koga moramo uspostaviti nacionalni konsenzus", rekla je premijerka.
Apel na odgovornost svih učesnika u javnom životu
Ako su period za nama obeležile nekonstruktivne rasprave, i dalje imamo vremena, ističe ona, da pokažemo punu odgovornost i političku zrelost.
"Apelujem na sve učesnike u političkom i javnom životu da nastupaju kao odgovorni pojedinci, svesni da će rešenje ovog pitanja obeležiti budućnost generacija. U trenutku kada se odnos velikih sila prema Srbiji menja i kada se naš glas čuje mnogo više nego pre nekoliko godina, vreme je da pokažemo što veće jedinstvo o ovoj temi", kaže Brnabićeva.
Dodaje da celo društvo treba da se pokrene ka rešenju, izvuče glavu iz prošlosti i okrene budućnosti koju sada stvaramo.
To znači, istakla je premijerka, da se građanima ne nude rešenja koja lepo zvuče, a koja, nažalost, nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti i političkom trenutku u kome se nalazimo.
"Da li ćemo promovisati ideje koje su prevaziđene jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova, koje najmoćnije zemlje sveta smatraju već zatvorenim pitanjem, ili ćemo pokazati zrelost i tražiti kompromis u okvirima mogućeg, najdirektnije će uticati na to kakva će naša budućnost biti i kako će mlade generacije stasavati: na mitovima iz prošlosti ili kreirajući budućnost po meri svakog građanina", kaže Brnabićeva.
Predsednica Vlade je još jednom pozvala sve građane da stanu uz svog predsednika, "da zajedno gledamo u budućnost, pre svega zbog generacija koje dolaze, ali i zbog sadašnjih generacija, koje mogu da prekinu niz loših i gubitničkih odluka koje su donošene u ne tako dalekoj prošlosti".
Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, zaključila je Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vreme je za jedinstvo Srbije oko KiM": Brnabić pozvala građane da podrže Vučića

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2018

Vreme je da pođemo putem pobednika..Sada je trenutak da izađemo iz zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije i krenemo putem kojim bi krenule nacije koje rešavaju probleme i tako postaju pobednici, poručila je danas premijerka Ana Brnabić...Pročitajte i:..Ona je istovremeno pozvala sve...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.