Izvor: S media, 08.Dec.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Ubrzo usvajanje uredbi o katastru i prelazima

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izrazio je danas očekivanje da će Vlada uskoro usvojiti uredbu o primeni dogovora Beograda i Prištine o katastru i upravljanju administrativnim prelazima izmedju centralne Srbije i Kosova.

Bogdanović: Što pre ukloniti barikade

Bogdanović pozdravio uklanjanje barikada

Vlada: Izbeći dalju eskalaciju nasilja na KiM

"Već smo počeli da implementiramo dobar deo dogovora sa Prištinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pa je omogućen slobodan promet robe izmedju centralne Srbije i Kosova i matične knjige su počele ovih dana da funkcionišu. Na Vladi će vrlo brzo biti i uredba oko katastra i oko integrisanog upravljanja administrativnim prelazima", rekao je Bogdanović.

On je istakao da će, kada uredbe budu usvojene, istog trenutka sve biti spremno za implementaciju dogovora.

"Na svakoj sednici Vlade se razgovara o situaciji na severu Kosova, pa očekujem da će se i danas razgovarati. Najverovatnije će jedna od tih uredbi biti usvojena, ali ako ne danas, onda sigurno narednih dana", rekao je ministar.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.