Bogdanović: Srbima menjaju lične podatke

Izvor: S media, 07.Jul.2011, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Srbima menjaju lične podatke

Ministar Goran Bogdanović izjavio da Albanija privodi kraju etničko čišćenje, menjajući lične podatke Srba na Kosovu. OEBS nema odgovore na ovo pitanje.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju će hitno ukazati Euleksu na slučajeve albanizacije ličih podataka Srba na Kosovu i tražiti da se to odmah spreči, izjavio je ministar Goran Bogdanović za izdanje beogradskog lista "Politika".

Portparol Euleksa Irina Gudeljević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je za list medjutim navela da se niko nije javio sa takvim problemom, a na pitanje "Politike" o tome nema odgovora iz OEBS na Kosovu.

Nismo tražili da se srpska baština preimenuje

Kosovo: Policajci maltretirali Srbina zbog tablica!

Tahiri: Diplome uz međunarodni pečat

Naglašavajući da za takve slučajeve nije čuo, Nenad Rašić, ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Kosova, objasnio je za "Politiku" da se radi isključivo o pitanju tehničke prirode, ali da je to, ipak, nedopustivo.

Ministar Goran Bogdanović je rekao da su sve češći slučajevi izmene podataka u ličnim dokumentima Srba koji su uzeli kosovske lične karte uglavnom radi ostvarivanja prava na nadoknadu za penziju.

"Nedopustivo je da se Srbima u dokumentima koje izdaje Priština, prezimena albanizuju, a za odrednicu nacionalnost umesto srpska piše Kosovar", izjavio je Bogdanović.

"Politika" navodi da se u Prištini izmena u ličnim dokumentima Srba objašnjava nemarom službenike policije.

(Politika)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.