Bogdanović: Pretnje iz Prištine deo psihološkog rata

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Pretnje iz Prištine deo psihološkog rata

Srbi čvrsto rešeni da mirnim putem brane svoje stavove. Najave iz Prištine o uklanjanju blokada predstavljaju psihološki rat, izjavio Goran Bogdanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je danas da su najave iz Prištine o uklanjanju blokada koje su postavili Srbi na severu Kosova "psihološki rat" i da su Srbi "čvrsto rešeni da mirnim putem brane svoje stavove".

Bogdanović je za agenciju Beta kazao da takve pretnje, medjutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "nimalo ne ostavljaju spokojnim Srbe na severu Kosova".

"Mi imamo potpuno jasne principe i stavove. Dok su na prelazima kosovski carinici, mi ćemo se mirnim putem odupreti svim namerama Prištine i dela medjunarodne zajednice koji podržava Prištinu da na silu rešavaju probleme na Kosovu i Metohiji", rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i kosovski Srbi žele da na miran način reše sve probleme, ali se do dogovora ne može doći nametanjem rešenja i mimo volje kosovskih Srba.

"Ne mogu da verujem da je neko spreman da na goloruki narod udari silom, ne mogu da verujem da neko želi novo prolivanje krvi i nove žrtve. Ali, mi smo spremni da se i tome odupremo na miran način", rekao je Bogdanović.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da će tokom sedmice razgovarati s predstavnicima Kfora i Euleksa o rešenju situacije na severu Kosova, odnosno da li će i kada početi uklanjanje barikada koje su postavili Srbi s tog područja.

Kosovo: Pripremni sastanak Srba i Kfora u 14 sati

SRS: Šta je Stefanović dogovorio u Briselu?

Koha: Barikade ostaju dok traje Skupština UN

Redžepi je u izjavi za beogradski list Danas naveo da će se u slučaju da se Srbi, koji blokiraju prelaze i saobraćajnice, suprostave nasiljem vratiti istom merom.

Prištinska Koha ditore danas piše da akcija na uklanjanju barikada sigurno neće početi pre završetka sednice Generalne skupštine UN u Njujorku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.