Bogdanović: Nove barikade bespotrebne, treba očuvati mir

Izvor: S media, 08.Dec.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Nove barikade bespotrebne, treba očuvati mir

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je postavljanje novih barikada na severu te pokrajine bespotrebno i apelovao na očuvanje mira.

"Ovaj današnji potez je, po meni, bespotreban, jer odluka svih Srba na severu Kosova i Metohije je da se bojkotuju prelazi na Jarinju i Brnjaku dok god ne počne implementacija sporazuma koji je postignut u Briselu", rekao je Bogdanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Ministar je, gostujući na Televiziji B92, kazao da se Srbi postavljanjem barikada ponovo izlažu riziku i opasnostima, a posebno "sukobima sa našom policijom".

Građani telima zaustavili saobraćaj kod Jarinja (VIDEO)

Čelnici opština zatražili hitan sastanak sa Bogdanovićem

SRS: Svakodnevno pljačkaju južnu srpsku pokrajinu (VIDEO)

"Bojim se da ne dođe do eskalacije nasilja. Najgore u ovom trenutku bi bilo da Srbi idu na Srbe. Nema potrebe za tim i da se tu postavljaju barikade i tako da se onemogućava protok robe i kapitala, jer tu ionako ne prolazi ništa", naveo je Bogdanović.

On je dodao da je regionalno predstavljanje Kosova i Metohije statusno pitanje i da Srbija nipošto ne može da prihvati da ono u međunarodnim organizacijama bude predstavljeno kao Kosovo republika ili država, već samo po Rezoluciji 1244.

"Postoje razni modaliteti, ali mi smo spremni da i dalje razgovaramo i iznađemo rešenje koje je prihvatljivo i koje se neće kositi sa našim Ustavom. Na tom primeru se vidi da Srbija nije sklona da ni indirektno, ni direktno prizna nezavisnost Kosova", rekao je Bogdanović.

Administrativni prelaz Brnjak ponovo je u blokadi, dok su građani Leposavića telima zaustavili saobraćaj kod Jarinja.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.