Biler: Tenzije i dalje postoje

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biler: Tenzije i dalje postoje

Priština -- Komandant KFOR-a Erhard Biler obavestio je visoke zvaničnike NATO-a koji su posetili Kosovo da na severu pokrajine još postoji "visok nivo tenzija".

Iz tih razloga, naveo je Biler, neophodno je da KFOR kontroliše zvanične i nezvanične prelaze na administrativnoj liniji bar do kraja septembra.

Biler je informisao zvaničnike NATO-a, među kojima su bili vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a u Evropi, admiral Džejms Stavridis i presedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vojnog komiteta NATO-a, admiral Đanpaolo di Paola o opštoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz KFOR-a.

Komandant Kfora je ocenio da je, nakon eskalacije krize na severu Kosova 25. jula, došlo do smirivanja situacije, kako kaže, zahvaljujući velikom prisustvu i posvećenosti Kfora u ovom delu Kosova.

Nakon posete komandi Kfora, vrhovni komandant savezničkih snaga u Evropi i presedavajući Vojnog komiteta NATO-a obišli su administrativni prelaz Jarinje, gde ih je Biler informisao o situaciji, sistemu kontrole i incidentima od 27. jula, kada je administrativni prelaz napadnut i infrastruktura uništena i spaljena.

KFOR ima punu podršku nadređenih i bitno je da se sada postigne mirno rešenje političkim sredstvima, stoji na kraju saopštenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biler: Na severu i dalje visok nivo tenzija

Izvor: Blic, 29.Avg.2011

Komandant Kfora Erhard Biler obavestio je visoke zvaničnike NATO koji su danas posetili Kosovo da na severu pokrajine još uvek postoji "visok nivo tenzija" i da je zbog toga neophodno da Kfor kontroliše zvanične i nezvanične prelaze na administrativnoj liniji bar do kraja septembra...Biler je informisao...

Nastavak na Blic...

Kfor do kraja septembra ostaje na prelazima

Izvor: TvojPortal.com, 30.Avg.2011, 01:08

/vesti online/ Komandant Kfora Erhard Biler obavestio je visoke zvaničnike NATO koji su posetili Kosovo, da na severu pokrajine još uvek postoji "visok nivo tenzija" i da je zbog toga neophodno da Kfor kontroliše zvanične i nezvanične prelaze na administrativnoj liniji bar do kraja septembra.. . Biler:...

Nastavak na TvojPortal.com...

BILER: VISOK NIVO TENZIJE NA SEVERU KOSOVA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011

PRIŠTINA - Komandant Kfora Erhard Biler ocenio je da na severu Kosova još postoji visoki nivo tenzija i da je zato potrebno da Kfor kontroliše zvanične i nezvanične prelaze na administrativnoj liniji do kraja septembra, kaže se u saopštenju Kfor posle posete zvaničnika NATO Kosovu...Biler je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.