BiH spremna za pobjede

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH spremna za pobjede

Rukometna reprezentacija BiH u srijedu nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj. Bh. rukometaši gostuju u Đakovici, gdje će odmjeriti snage sa selekcijom Kosova.

Izabranici Dragana Markovića važe za velikog favorita i sve osim sigurne pobjede bi predstavljalo veliko iznenađenje. "Zmajevi" nisu imali puno vremena za pripreme, a danas su u Baru odigrali prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, a već sutra će se uputiti ka Đakovici, gdje će tražiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << drugu pobjedu u kvakifikacijama.

"Mislim da smo svi spremni za ove utakmice i nadam se da su svi odmorni. Također, nadam se da ćemo završiti kvalifikacije pobjedama i da ćemo se plasirati u baraž. Iskreno, za mene je Kosovo nepoznanica, ali nadam se pobjedi. Mislim da će protiv Slovačke biti veoma teško, ali mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i u tom meču", rekao je Alen Ovčina, lijevo krilo bh. tima.

Sve što se može naći o reprezentaciji Kosova uoči duela protiv BiH jeste da je selektor Taib Kabaši pozvao 19 rukometaša koji su pripreme počeli 25. decembra. Uglavnom se radi o nepoznatim igračima koji nastupaju u domaćoj ligi. Na spisku se nalazi i šest igrača koji igraju u inostranstvu i to u malo poznatim klubovima, poput Galvaja (Irska), Hora (Švedska), Fortituda, Otmara (Švicarska). Najviše igrača dolazi iz Prištine i Beše Fabiglije.

"Ne znam šta bih mogao reći osim da očekujem dvije sigurne pobjede protiv Kosova", jasan je selektor Dragan Marković, te dodaje:

"Volio bih da nam konkurent za prvo mjesto bude Litvanija, jer njih čekamo u posljednjem kolu na našem terenu."

Prve dvije utakmice rukometaši BiH igrat će protiv Kosova, 6. januara u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok će kvalifikacije završiti revanš susretima sa Slovačkom, 13. januara u Hlohovecu, i Litvanijom, 17. januara u Tuzli. Nakon prvog dijela kvalifikacija odigranog početkom novembra, reprezentacija BiH dijeli prvo mjesto u Prvoj grupi sa Litvanijom sa tri boda, treća je Slovačka sa dva, dok je Kosovo posljednje bez bodova. Bh. rukometaši kvalifikacije su otvorili pobjedom u Tuzli nad Slovačkom sa 29:25, dok su u gostima remizirali sa Litvanijom 27:27.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Rukometaši BiH doputovali na Kosovo po pobjedu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2016, 17:00

PRIŠTINA - Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala na Kosovo, gdje će sutra odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Francuska 2017"...Nakon jučerašnjeg prijateljskog meča sa Crnom Gorom u Baru, koji su izabranici selektora Dragana Markovića...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.