Bezbedno poslovanje na Kosovu

Izvor: Beta, 06.Mar.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbedno poslovanje na Kosovu

BEOGRAD, 6. marta 2014. (Beta) - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je u četvrtak da na Kosovu nije ugrožena bezbednost poslovanja i prometa roba kompanija iz centralne Srbije.

"Bezbednost poslovanja je sigurna, a uskoro ćemo formirati i Zajednicu srpskih opština, pa će i to biti jedan od stabilizujućih faktora", rekao je Vulin novinarima u Privrednoj komori Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << posle sastanka najvećih isporučilaca robe na Kosovo.

On je istakao da je najvažnije da se obnove proizvodni pogoni na Kosovu, kao što je uradjeno u Zubinom potoku i Zvečanu gde ima klanica i mlekara koje imaju i prostor i tehnologiju, ali ne rade.

"Ono što sada moramo da uradimo je da obnovimo ono što ne radi, a u drugom krugu ćemo sigurno nešto i graditi. Državi je u prethodnih 14 godina bilo lakše da daje novac, nego da traži rad", kazao je Vulin.

Uprava carina će, kako je najavio, organizovati posebnu službu koja će se baviti razmenom robe sa Kosovom.

Vulin je kazao da očekuje da se sporazumom Brisel 2 regulišu imovinsku odnosi na Kosovu pošto je napravljen celovit popis tamošnje državne imovine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.