Bez barikada možda već sutra

Izvor: B92, 27.Avg.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez barikada "možda već sutra"

Zvečan -- Ministar za KiM Goran Bogdanović izjavio je da će Vlada Srbije i predstavnici lokalne samouprave učiniti sve kako bi se situacija na severu Kosova normalizovala

Bogdanović je u izjavi Tanjugu ocenio da je situacija na severu Kosova napeta, da vlada psihoza straha i neizvesnosti i da se zbog toga mora učiniti sve kako bi ljudi opstali i vratili se normalnom životu.

Ministar je dodao da očekuje da će, ako dođe do stabilizacije stanja, barikada koja je sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vraćena u Zupču u opštini Zubin Potok vrlo brzo biti uklonjena u potpunosti, "možda već sutra".

Bogdanović je objasnio da su stanovnici Ibarskog Kolašina vratili barikadu nakon što je Euleks policija uhapsila jednu osobu iz Zubinog Potoka koja je puštena kad se utvrđeno da to nije lice za kojim tragaju.

"Ne protivimo se borbi protiv organizovanog kriminala niti hapšenju svih koji su učinili zlodela ili učestvovali u nečasnim radnjama, ali ne možete nevine ljude koji putuju presretati, maltretirati i tući a sa druge strane očekivati konstruktivnost", rekao je Bogdanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju poručio je predstavnicima međunarodne zajednice da su Srbi sa Kosova spremni na saradnju i da dogovorom rešavaju sve probleme što je, kakoje ocenio, slučaj i u Zubinom Potoku.

Mi želimo da dijalogom rešimo probleme, poručio je Bogdanović, koji je više od tri sata u Zvečanu razgovarao sa predsednicima opština sa severa Kosova i načelnikom kosovsko-mitrovačkog okruga.

"Dok mi razgovaramo s predstavnicima opština na putevima se presreću i hapse nevini ljudi. Mi smo protiv toga, ali nemamo ništa protiv hapšenja onih za koje se zna da su kriminalci", naveo je Bogdanović.

Narod ima pravo da se brani, a jednostrani potezi koje povlače Priština i deo međunarodne zajednice na Kosovu ne mogu biti prihvatljivi, zaključio je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.