Beograd: Brojni građani na protestu protiv presude Oliveru Ivanoviću

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Brojni građani na protestu protiv presude Oliveru Ivanoviću

BEOGRAD - Brojni građani okupili se danas na Trgu Nikole Pašića na protestu zbog presude lideru Građanske inicijative Oliveru Ivanoviću, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina na Kosovu i Metohiji iz 1999. godine.

Presuda, koja je zemlji ocenjena kao skandalozno "silovanje pravde" i "politička odmazda", doneta je u četvrtak u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici, prenosi Blic.

Na protestu u Beogradu okupili su se priljatelji i porodica Olivara >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ivanovića, kao i brojni ljudi koji ga podržavaju.

Oni ističu da nije riječ o političkom skupu, već o izražavanju revolta zbog nepravde počinjene Ivanoviću.

Protestu su se priključili i porodice žrtava, ubijenih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije.

Protest se održava na Trgu Nikole Pašića ispred Doma Sindikata, u organizaciji grupe građana "Sloboda za Olivera".

Sa skupa ćem kako je najavljeno, sa koga će biti upućen poziv najvišim državnim organima Srbije da stanu u odbranu zakona i nevinih žrtava pravosuđa Euleksa na Kosovu i Metohiji.

Skup je počeo u 12.44, što simbolično podsjeća na Rezoluciju 1244 Saveta bezjednosti UN, kojom je dozvoljen ulazak misiji svetske organizacije na Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.