Ban: Srbija da se ponosi Jeremićem

Izvor: B92, 14.Jul.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban: Srbija da se ponosi Jeremićem

Beograd -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun kaže da srpski narod treba da bude ponosan što će aktuelni šef diplomatije Vuk Jeremić predsedavati Generalnom skupštinom UN.

Ban će u regionu boraviti od 20. do 26. jula. Posetu započinje u Sloveniji, a završava u Bosni i Hercegovini. U Srbiju dolazi 23. jula.

On je u razgovoru sa dopisnicima medija sa prostora bivše Jugoslavije, rekao da je do sada veoma blisko sarađivao sa Jeremićem, i da je on jedan od ministara spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslova država članica UN sa kojim se najviše susretao.

"Srpski narod bi trebalo da bude ponosan što će tako istaknuta osoba da bude na čelu Generalne skupštine. Sa njim sam blisko sarađivao, uzajamno se poštujemo i radujem se ponovnoj bliskoj saradnji od septembra", kazao je generalni sekretar UN.

Podsetimo, troškove Jeremićeve kancelarije u Njujorku javno je kritikovao gradonačenik Beograda i zamenik predsednika DS Dragan Đilas, koji je rekao da je 7,3 miliona dolara za kancelariju Jeremića u Njujorku sramotno. Jeremić je potom odgovorio na tu javnu kritiku, rekavši da ti navodi nisu tačni i da novac za njega nije odobren, kao i da bi Đilas bio poslednji koji bi trebalo da ga kritikuje, osvrćući se na troškove izgradnje Mosta na Adi. Nedugo zatim u javnosti se pojavila informacija koju je potvrdio i sam Jeremić gostujući u Utisku nedelje na B92 da je za kancelariju u Njujorku već odobreno 2, 9 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban: Poseta Kosovu u skladu s rezolucijom SB UN 1244

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2012

BEOGRAD -..Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je večeras, povodom predstojeće posete zemljama Zapadnog Balkana, da je čitav taj region prošao kroz značajnu transformaciju i da ima važnu ulogu ne samo za Evropu, već i za ceo svet...On je RTS-u rekao da će posetiti šest država i Kosovo,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ban Ki Mun: Poštujem Rezoluciju 1244

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jul.2012

- Imam dužnost i odgovornost da se sretnem sa našim ljudima, specijalnim izaslanikom Zarifom i njegovim osobljem u misiji. Tada ću imati priliku da se sretnem sa predstavnicima vlade Kosova - kaže Ban Kimun

Nastavak na Telegraf.rs...

Ban: Na Kosovo idem po Rezoluciji 1244

Izvor: Mondo, 14.Jul.2012

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je da će njegova poseta Kosovu i Metohiji biti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Nastavak na Mondo...

Ban Ki Mun: Poštujem Rezoluciju o Kosovu

Izvor: Kurir, 15.Jul.2012, 07:02

On je rekao da će mandat i uloga Unmika na Kosovu i dalje biti u skladu sa Rezolucijom 1244..VAŠINGTON - Po propisu...Generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je da će njegova poseta Kosovu biti u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti...- Kosovo je jedino mesto u regionu gde imamo misiju Ujedinjenih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.