BRUKA: Veljoviću, ko ti je izdao naređenje da se ne sprečava paljenje ambasada

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA: Veljoviću, ko ti je izdao naređenje da se ne sprečava paljenje ambasada

Direktor policije već šest godina krije ko mu je naložio da ambasade Nemačke i SAD ostanu bez zaštite skoro pola sata tokom mitinga „Kosovo je Srbija“

BEOGRAD - Iako je prošlo punih šest godina od paljenja ambasada SAD i Nemačke i uprkos tvrdnjama Borivoja Tešića, bivšeg komandanta Žandarmerije, da je za to direktno odgovoran direktor policije Milorad Veljović, njegova uloga u tom slučaju do dana današnjeg nije istražena, niti je bilo ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << drugi zbog ovog teškog međudržavnog skandala odgovarao!

Specijalna dozvola za gradnju

POSAO ZA VELJOVIĆEVOG PAŠENOGA

Direktor policije Milorad Veljović i njegova najbliža rodbina vlasnici su nekoliko luksuznih planinskih kuća kod Odvraćenice na Goliji, a kako Kurir saznaje, upravo je Dušimir Petrović, Veljovićev pašenog, dobio i dozvolu za izgradnju Doma za policajce na toj planini. I to u neposrednoj blizini kompleksa njihovih kuća, koje meštani iz milošte zovu „malo Dedinje“.

Zanimljivo je, kako je Kurir već pisao, da je Milorad Veljović svoju vikendicu na Goliji izgradio u vreme kad je nedaleko odatle i MUP Srbije dobio zemljište za policijske vežbe i bungalove. Veljović to imanje ima duži niz godina, s obzirom na to da je rođen u tom kraju, ali kuću je počeo da zida tek posle 2006. godine, kad je već uveliko bio na visokom položaju u policiji i kad je MUP imao u planu da zida objekat za smeštaj i obuku policijskih jedinica.

Ovo su pitanja bez odgovora

1. Zašto je Veljović, kao direktor policije, odlučio da se strane ambasade ostave bez zaštite

2. Ko mu je dao nalog da izda takvu naredbu

3. Zašto je tadašnji načelnik Žandarmerije isključen iz komandnog lanca

4. Zašto policija za tri i po godine nije uspela da otkrije počinioce

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.