BOGDANOVIĆ I STEFANOVIĆ: KFOR IZLAZI IZ SVOG MANDATA, RAZGOVORI LOŠI

Izvor: Kurir, 28.Jul.2011, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGDANOVIĆ I STEFANOVIĆ: KFOR IZLAZI IZ SVOG MANDATA, RAZGOVORI LOŠI

ZUBIN POTOK - Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata

ZUBIN POTOK  - Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je  posle sastanka sa komandantom Kfora da je ishod "razgovora loš" i da Kfor izlazi iz okvira svog mandata.

"Jasno je da Kfor izlazi iz okvira Rezolucije 1244", rekao je Stefanović u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s meštanima sela Zupče, gde je stigao odmah posle sastanka s komandantom Kfora Erhardom Bilerom u Zubinom potoku.

On je dodao da se čini da neko iz međunarodne zajednice pokušava da podrži odluke iz Prištine.

Stefanović je rekao da su razgovori bili teški i dugi, i da on i ministar Goran Bogdanović nisu zadovoljni ishodom.

"Nismo uspeli da se pomerimo sa pozicija na kojima smo bili do sada.

Kfor nam je rekao ima nalog komande da izvršava odluke Vlade u Prištini, što je za nas neprihvatljivo", rekao je Stefanović.

"Sutra ćemo nastaviti razgovore, šanse za pozitivan ishod su veoma male naročito posle sinoćnjeg paljenja Jarinja", rekao je on i dodao da je važno to da više neće biti intervencije specijalne jedinice kosovske policije Rosu.

Biler je ranije izjavio da Kfor kontroliše i Brnjak i Jarinje, te da na Kosovu za njega postoji samo jedna policija sa jednom komandom, te da on mora da je podrži i da joj da podršku ukoliko to policija od njega zahteva.

Predstavnici Srbije i Kfora nisu se dogovorili, jer su komandanti međunarodnih snaga saopštili da će izvršavati odluke Vlade Kosova o administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, izjavio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

"Na žalost, posle dugog i na momente mučnog sastanka nismo došli do dogovora. Ove razgovore nastavljamo sutra. I komandant Kfora Erhard Biler i predstavnici Euleksa istakli su da Kfor izvršava naredbe Vlade Kosova", rekao je Bogdanović.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Stefanović: Loš ishod pregovora, Kfor pomaže stvaranje nezavisnog Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2011

BEOGRAD - I komandant Kfora Erhard Biler i predstavnici Euleksa istakli su da Kfor izvršava naredbe Vlade Kosova.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.