BEOGRAD ĆE RAZMOTRITI VRAĆANJE 1000 PRIPADNIKA BEZBEDONOSNIH SNAGA NA KiM Petković: Nećemo dozvoliti novu Oluju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 00:09

"BEOGRAD ĆE RAZMOTRITI VRAĆANJE 1000 PRIPADNIKA BEZBEDONOSNIH SNAGA NA KiM" Petković: Nećemo dozvoliti novu Oluju (VIDEO)

Više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu i drži pod blokadom grad. Policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se na vanrednoj konferenciji za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

- Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću dok su bebe i dečica spavala u vrtiću. Možete da zamislite samo kako su se osećali roditelji. Prema našim saznanjima preko 300 do 350 policajaca, što pripadnika ROSU sa dugim cevima pod punom ratnom opremom su upali na sever KiM i rasporedili su se i okupirali celu Kosovsku Mitrovicu.  - rekao je Petković.

- Stotine njih upalo je na sever iako po briselskom sporazumu nemaju pravo na to. I to svi dobro znaju i svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u opasnu akciju i ima za cilj sahranjivanje Briselskog sporazuma.

- Vučić će imati važne sastanke i kada dođe vreme obavestiće javnost o svemu. Sada imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa KiM, Beograd će razmotriti povratak do 1000 naših bezbednosnih snaga na KiM po rezoluciji 1244, posebno član 4. i član 6. aneksa 2. Predsednik Vučić mnogo puta je ponovio da se više nikada neće ponoviti ni pogrom ni Oluja. Čini mi se da dovoljno dobro nisu shvatili oni koji treba da urazume Prištinu. Nećemo dozvoliti novu Oluju i proterivanje našeg naroda i stradanje našeg naroda na KiM. Nećemo dopustiti da naš narod strada, da ga neko progoni i maltretira. Neka dobro vode računa oni na Zapadu, oni koji su mentori kosovske nezavisnosti kako ne bi bili iznenađeni odlukom Beograda, jer nismo mi ti koji su prekršili briselski sporazum, nismo mi ti koji ne želimo normalizaciju odnosa. To sve radi Kurti. Zbog toga nemojte gospodo sa Zapada da budete iznenađeni odlukom Beograda - zaključio je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Gospodo sa Zapada, nemojte da budete iznenađeni odlukama Beograda

Izvor: Danas, 09.Dec.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio okupaciju severa Kosova i najavio da će Srbija usled najnovijih dešavanja razmotriti mogućnost da na Kosovo pošalje do 1.000 bezbednosnih snaga.

Nastavak na Danas...

Petković se obratio zbog terora na Kosovu i Metohiji

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Dec.2022

SRBIJA – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, se obratio na vanrednoj konferenciji iz prostorija Vlade Srbije. “Kao što smo najavili, Kurti je nastavio sa akcijama okupacije severa Kosova i Metohije. Nakon što je slobodoumno hapsio vino i rakiju i napadao ljude porodice Petković...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.