Ambasador SAD brani ZSO: Teško mi je da gledam kako lete jaja

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD brani ZSO: Teško mi je da gledam kako lete jaja

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi kritikovao je kosovsku opoziciju, koja je blokirala rad parlamenta i premijera Isu Mustafu u nekoliko navrata gađala jajima, poručivši da SAD u potpunosti podržava sporazume Beograda i Prištine dogovorene u Briselu, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština.

Delavi je pozvao predstavnike opozicije, koja se protivi formiranju Zajednice srpskih opština, da svoje argumente iznesu u parlamntu, da se potrude, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da na sledećim izborima pobede i promene vlast koja im se ne sviđa.

U intervjuu prištinskoj Koha ditore američki diplomata je rekao da mu teško pada da u parlamentu gleda kako umesto demokratske rasprave lete jaja.

Zajednica srpskih opština, rekao je Delavi ne krši zakone i Ustav Kosova kako to tvrdi opozicija.

- SAD su najjači prijatelj Kosova i njegov najveći zaštitnik koji podržava suvereno Kosovo i koji nikako ne bi podržavao sporazum koji bi ugrožavao suverenitet i teritoprijalni integritet Kosova - naveo je.

Odluke i politiku određuje većina koja čini vladu.

- Kosovski narod je izabrao vladu i mi radimo sa tom vladom koju je narod izabrao. Teško mi je da vidim kako lete jaja ili bilo šta drugo osim reči u skupštinskoj sali, umesto da se jača demokratija ispunjavaju se najrazličitiji ciljevi - kaže američki ambasador na Kosovu Greg Delavi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šalja: Pravi momenat za normalizaciju odnosa

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2015, 11:51

Srpsko-albanska priča ima pozitivan eho u Briselu i sad je pravi momenat za punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i posle dugo vremena za to postoji politička volja, volja da se ide napred, poručio je koordinator u dijalogu Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Bljerim Šalja..."Ako nemamo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.