Vučić: Prolivena krv ne može da se vrati, imaću to u vidu večeras

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 14:09

Vučić: "Prolivena krv ne može da se vrati, imaću to u vidu večeras"

Novi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine biće održan danas u Briselu, a tim povodom oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Već nekoliko dana, posebno juče i danas, Aljbin Kurti vodi kampanju protiv Srbije, brutalnu i prljavu, i on, i svi njegovi pomagači.

Prete Srbiji, podsećaju na neke stare dane, govore o svojoj borbi za slobodu, zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu, ne samo protiv terorista, već i protiv NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agresora", naveo je.

Kako je dodao, "kao što Kurti reče, prolivena krv se ne vraća, prolivena krv za slobodu ne može da se vrati i ne sme da se zaboravi".

"Imaću to u vidu večeras. Živela Srbija, nema predaje", poručio je Vučić u svom video obraćanju na društvenoj mreži Instagram pred važan sastanak u Briselu.

Podsetimo, na stolu će, kako je najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove (EEAS), biti dve teme - nacrt statuta Zajednice srpskih opština i Deklaracija o nestalim licima.

Tačno 45 dana posle poslednjeg sastanka u Ohridu, kada je dogovoren Aneks Evropskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ponovo će se sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uz posredovanje Borelja i uz prisustvo specijalnog izaslanika Evropske za dijalog Miroslava Lajčaka.

Kako je najavljeno iz EEAS, domaćin sastanka Borelj će se po završetku obratiti javnosti.

Ipak, ono što se razlikuje od prethodnih sastanaka, barem prema najavi, jeste da nisu najavljeni prvo bilateralni, pa trilateralni sastanak, već odmah zajednički sa početkom u 18 sati.

Fokus će, kako su naveli, biti na primeni Sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a od strana se očekuje da podrže Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda, posle čega će biti predstavljen prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština na KiM.

Takođe će, navodi se u saopštenju, dve strane imati priliku da razgovaraju i o drugim pitanjima od političkog značaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PROLIVENA KRV ZA SLOBODU NE MOŽE DA SE VRATI! IMAĆU TO U VIDU VEČERAS" Vučić se oglasio iz aviona na putu za Brisel (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2023

Vučićeva borba za Kosovo i Metohiju...Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavlja se danas u Briselu razgovorima u kojima će učestvovati predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, kao i predstavnici Evropske unije...- Već nekoliko dana,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić: Prolivena krv za slobodu ne može da se vrati, imaću to u vidu večeras!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Maj.2023

SRBIJA – Dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou nastavlja se danas u Briselu razgovorima u kojima će učestvovati predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, kao i predstavnici Evropske unije. – Već nekoliko dana, a posebno juče i danas, Aljbin...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.