ABK: Sami ste zakuvali, nismo mi doveli Srbe

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABK: Sami ste zakuvali, nismo mi doveli Srbe

Alijansa za budućnost Kosova (ABK) Ramuša Haradinaja saopštila je danas da je zastupljenost Srba, odnosno Srpske liste u kosovskim institucijama ustavna kategorija i u biloj kojoj kombinaciji oni bi trebalo da budu deo institucija.

U saopštenju stranke se dodaje i da je to zatečeno stanje. ABK je članica velike, takozvane ratne koalicije PAN, čiji je Haradinaj kandidat za premijera, a u saopštenju ističu da Srpsku listu nisu oni doveli već su je, kako kažu, tu zatekli.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Srpsku listu nismo mi doveli. Našli smo ih među vama, a vi, neokomunisti ove zemlje, ne pozivajte se na patriotizam, jer patriotizam bez patriotskog čina, što je vama uvek nedostajalo, može da bude samo zakon za ljude bez morala i savesti”, navodi se u saopštenju ABK i dodaje:

“Zastupljenost kosovskih Srba (u kontekstu Srpske liste) u institucijama Republike Kosovo ustavna je kategorija i u bilo kojoj kombinaciji oni bi trebalo da budu deo institucija, jer ste to sami zakuvali”.

Današnji peti pokušaj konstituisanja kosovskog parlamenta u ovoj stranci vide kao “populistički spektakl neformalne grupe poslanika (među njima su ljudi optuženi za terorizam), a ne parlamentarna debata”.

ABK smatra da ne može biti rasprave na sednici na kojoj ne postoji kvorum čak i kada je sednica konstitutivna, čak i ako je u punom kvorumu, rasprava nije predviđena.

“Manite se sastanaka i vratite se realnosti”, poručuju iz ABK i dodaju da oni daju sve od sebe za deblokadu situacije.

“ Ne smatramo da bi situacija mogla da se reši propagandom i neustavnim sastankom, bez kvoruma u Skupštini", navodi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.