Vučić čestitao Siju kinesku Lunarnu godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Siju kinesku Lunarnu godinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Kine Si Đipingu nastupajuću kinesku Lunarnu novu godinu.

"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za dalji prosperitet Narodne Republike Kine i blagostanje bratskog kineskog naroda. Radujem se svim uspesima prijateljske Kine i uveren sam da ćete i u predstojećoj godini, u kojoj obeležavate veliki jubilej - 70. godišnjicu osnivanja NR Kine, mudro i odvažno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nastaviti da dostižete impresivne ciljeve i nižete nove uspehe u svim oblastima", kaže se u čestitki.

Predsednik Srbije je izrazio i uverenje da će nova godina, na osnovama sveobuhvatnog strateškog partnerstva, pružiti i nove mogućnosti za dalji razvoj izvanredne saradnje dveju zemalja, "čvrsto povezanih čeličnim prijateljstvom", na koje, kako je istakao, ponosan.

"Vama, našem dragom prijatelju, na čelu državnog i partijskog rukovodstva Kine, dugujemo veliku zahvalnost za stalan napredak srpsko-kineskih veza u svim oblastima, a posebno intenzivnog političkog dijaloga i plodonosne ekonomske saradnje", rekao je Vučić.

On je podsetio da se napredak saradnje dveju zemalja ogleda u sve brojnijim infrastrukturnim projektima koje kineske kompanije izvode u Srbiji, ali i njihovim sve većim investicijama, na veliku dobrobit rasta srpske ekonomije, poput ulaganja Hbisa u Železaru Smederevo, Ziđina u RTB Bor, kao i dolaska Ling Longa u Zrenjanin.

"Posebno me raduje nedavno otvaranje Kulturnog centra Srbije u Pekingu i predstojeće otvaranje Kulturnog centra Kine u Beogradu, što će doprineti bliskosti i razumevanju naših naroda. Trajno ću Vam biti zahvalan na razumevanju Kine za pitanja od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju i podršku njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu", navodi se u čestitki.

Predsednik Srbije istakao je i da Kina uvek može da se osloni na potpunu i nedvosmislenu podršku Srbije politici "jedne Kine".

"Uz lepa sećanja na moje ranije boravke u Kini, počastvovan sam prilikom da učestvujem i na Drugom međunarodnom Forumu lidera u okviru inicijative 'Pojas i put', od 25. do 27. aprila u Pekingu. To će biti prilika da Srbija još jednom potvrdi svoju čvrstu podršku Vašoj globalnoj inicijativi za promociju mira i saradnje, kroz koju Kina potvrđuje i poštovanje načela jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu", dodao je Vučić.

"U očekivanju našeg skorog susreta u Pekingu, a zatim i Vaše nove posete Beogradu, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja", zaključuje se u čestitki predsednika Vučića predsedniku Kine Si Đipingu.
Pogledaj vesti o: Kineska nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Siju kinesku Lunarnu godinu

Izvor: Blic, 04.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas predsedniku Kine Si Đinpingu nastupajuću kinesku Lunarnu novu godinu.

Nastavak na Blic...

Dodik čestitao Siju Lunarnu novu godinu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2019

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas predsjedniku Kine Si Đipingu i prijateljskom narodu te države nastupajuću kinesku Lunarnu novu godinu sa željom da nastavi da Kinu vodi uspješnim putem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.