Kineska Nova godina dočekana širom Srbije

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 19:20

Kineska Nova godina dočekana širom Srbije

Kineski građani koji žive i rade u Srbiji, ali i naši ljudi i svi oni koji su se našli tu, dočekali su kinesku Novu godinu.

Kineska Nova godina se po kineskim običajima dočekuje bučno a neizostavan je vatromet koji je večeras "prodrmao" građane Beograda.

Usledio je i tirkizni zmaj i čestitka na kineskom na kuli Beograd.

Početak kineske Nove godine obeležava se velikim slavljima u kineskim zajednicama širom sveta, što je trend koji postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve popularniji na zapadu, ali i kod nas. Kineska Nova godina ne poklapa se s kalendarom koji se koristi na zapadu, a ova godina, koja je počela danas i traje do 28. januara 2025, u znaku je drevnog Zmaja. Veruje se da će ova godina, s obzirom da je u znaku Zmaja, najsrećnijeg znaka kineskog horoskopa, doneti bogatstvo, uspeh, napredak i pozitivnu energiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.