I u Beogradu se slavi Kineska nova godina (FOTO)

Izvor: Mondo, 03.Feb.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Beogradu se slavi Kineska nova godina (FOTO)

Kineska nova godina obeležena je večeras i na Sava promenadi, u okviru manifestacije "Belgrade winter magic", uz poruku da saradnja Srbije i Kine nikada nije bila bolja.

Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang zahvalio je na organizaciji proslave Nove godine na Sava promenadi i poželeo svima puno uspeha i sreće.

"Odnosi Srbije i Kine su na najvišem nivou, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a ja sam zadovoljan i zahvaljujem rukovodstvu Srbije i građanima, našim prijateljima, koji su dali doprinos unapređenju prijateljskih odnosa Srbije i Kine", rekao je Li.

Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je poručio da saradnja dve zemlje nikada nije bila bolja, te da je lepo što u glavnom gradu, poštujući kulturu i tradiciju kineskog naroda, obeležavamo i Kinesku novu godinu.

Podsetivši da je uveden bezvizni režim između Srbije i Kine, Mali je istakao da se ove godine očekuje rekordan broj turista iz te zemlje, te da će se mnogo pažnje posvetiti promociji naše zemlje i Beograda.

"Nikada veći broj sajmova turizma ćemo obići ove godine u Kini i očekujem da će se naša saradnja samo podići na još viši nivo", rekao je Mali.

On je zahvalio kineskom ambasadoru što, poštujući svoju zemlju i narod, radi na promociji Beograda i Srbije.

"Kruna naših aktivnosti u odnosu sa Pekingom biće manifestacija Dani Pekinga u Beogradu u septembru, kada će nekoliko dana biti posvećeno tom gradu, kineskoj kulturi, umetnosti, sportu", rekao je Mali.

To će, dodao je, biti prilika da još više približimo dva naroda i dve kulture, ali i da pronađemo način da jače sarađujemo u ekonomiji i drugim oblastima.

Na Sava promenadi, iza zgrade Beogradske zadruge, u čast dugogodišnjeg kinesko-srpskog prijateljstva, Kineska nova godina je obeležana ulaskom zmaja, uz drevni kineski ples i Dečji hor RTS-a, kao i uz tačku na klizalištu, srpski folklor i vatromet.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Održana proslava kineske Nove godine kod Savske promenade (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je večeras proslavi kineske Nove godine na prostoru Savske promenade iza zgrade Geozavoda...Gradonačelnik je narodu Kine čestitao Novu godinu, godinu vatrenog petla, koja je ove godine počela 28. januara i trajaće do 15. februara 2018. godine...Siniša...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.