Вучић обилази реконструисани пут Рашка – Нови Пазар, завршен три месеца пре рока

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Avg.2023, 11:20

Вучић обилази реконструисани пут Рашка – Нови Пазар, завршен три месеца пре рока

Председник Србије Александар Вучић обилази данас реконструисани пут од Рашке до Новог Пазара, дужине 18 километара, на коме су радови завршени три месеца пре рока. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Обиласку радова присуствују министар грађевинарства Горан Весић, Расим Љајић, државни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << секретар Мирсад Ђерлек, представници Европске инвестиционе банке, локалних самоуправа и извођача радова.
Радови су завршени 25. августа, а уговорени рок је био 25. новембар. На реконструкцији, која је почела у септембру 2022. године, било је ангажовано око 200 радника радника предузећа Нови Пазар пут, а радови су вредни око 1,55 милијарди динара (1.559.553.832).
У току извођења радова просечно је било ангажовано 150 радника и 80 радних машина.
Пута од Рашке до Новог Пазара изграђен је пре више од 40 година. Радови су обухватили реконструкцију мостова, постављање нове расвете, система за одводњавање, изградњу потпорних зидова и друго.
Пројекат је финансиран средствима Европске инвестиционе банке.
Деоница обухвата 10 мостова, укупно 72 пропуста, 15 потпорних зидова укупне дужине од 1.335 метара и шест габионских зидова укупне дужине 430 метара. Ширина саобраћајног профила целокупне деонице након рахабилитације је 7,2 метра.
На овој деоници урађено је: 10 мостова укупне дужине 248 метара, пешачке ограде на мостовима 640 метра, 70 пропуста, од тога санирано 66 постојећих, а изграђена су и четири нова пропуста.
Уграђено је 59.840 тона асфалта, 4.470,56 кубних метара бетона, изведено 6.642 метара дренаже и урађено 3.250 метара кишне канализације.
Такође има 30 аутобуских стајалишта, 15 проширења за заустављање, два проширења за масовну контролу, два проширења за мерење осовинског оптерећења…
Урађено је и 600 метара нове јавне расвете и реконструисано 1.300 метара постојеће јавне расвете, као и 1.600 метара пешачких стаза. У сарадњи са општином Рашка имлементиран је пројекат степеништа који повезује пешачки саобраћај града са деоницом, чиме је безбедност пешака додатно унапређена.
Због проблема са постојећим стањем, а и како би се избегла додатна експропријација, саграђен је зид од мегаблокова висине пет метара, као и завеса од шипова због нестабилног терена између саобраћајнице и реке Рашка.
Unapređenja platforma Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић обилази реконструисани пут Рашка – Нови Пазар, завршен три месеца пре рока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.