Izvor: JUGpress.com, 28.Avg.2020, 20:49

Zoran Đorđević u Nišu

NIŠ

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević boravio je u Nišu gde se sastao sa gradonačelnicom Dragonom Sotirovski.

Prema rečima Sotirovski na sastanku je bilo reči o onome što grad namerava da u narednom periodu realizuje u oblasti socijalne zaštite.

                           Đorđević je rekao da će Niš imati punu podršku ministarstva za dovođenje novih investitora, ali i za rešavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << problema kao što je zbrinjavanje dece beskućnika.

                          ‘’Sa gradonačelnicom i njenom zamenicom smo razgovarali o pitanjima koja se odnose na socijalu, a ono što me posebno raduje je činjenica  da se već krenulo sa realizacijom idija koje će se sprovesti jer  žele promene u Nišu i kvalitetniji život. Pričali smo o tome da probamo da dođemo do odgovora građana i šta oni najviše očekuju od grada Niša kada je u pitanju  oblast u kojoj sam ja ministar. Mogu da obećam da će imati i podršku ministarstva kada je  u pitanju socijalna zaštita, osobe sa invaliditetom, borci veterani.Napravićemo dobar plan kako da sve to ostvarimo i jedan iskorak. Shvatamo i koje probleme je Niš imao i na rešavanju pitanja beskućnika ili deca ulice a radićemo na tome da se to na jedan planski način reši i to iskoreni. To je problem sa kojim se sreću i razvijene zemlje u svetu, ali timskim radom sve to možemo da iskorenimo. Radićemo i n a dovođenju investitora, a time i na smanjenju nezaposlenosti’’- istako je ministar Đorđević.

                         Sotirovski je kazala da u oblasti socijalne zaštite postoji mnogo “nerešenih stvari, otvorenih tema i planova”, a grad će za njihovo rešavanje koristiti ne samo budžetska sredstva, već i donacije i evropske fondove.

                          ‘’Socijala je važna i velika oblast kojom će se u budućnosti baviti moja zamenica Dušica Davidović, susret sa ministrom sam iskoristila da porazgovaramo o onome što grad planira u ovoj oblasti a planova ima mnogo. U rešavanju problema u ovoj oblasti nećemo se rukovoditi samo time da koristimo sredstva iz sopstvenog budžeta, već ćemo za to koristiti donacije i razne fondove’’, kazala je Sotirovski koja očekuje značajnu pomoć u ovoj oblasti od resornog ministarstva.

                        Ministar Đorđević je rekao na konferenciji za novinare da je stanje u gerontološkim centrima u Srbiji, kada je u pitanju korona virus, stabilno i da samo manje žarište postoji u gerontološkom centru u Priboju.

                      “Oboleli korisnici tog doma su dobro i imaju lakšu kliničku sliku”, kazao je Đorđević.

                       Koliko je do sada  korisnika staračkih domova na jugu Srbije preminulo od korona virusa pitanje je na koje novinari nisu dobili precizan odgovor.

                      “Vodimo evidenciju, ali nismo merodavni da kažemo koji je korisnik od čega preminuo. U Nišu smo imali korisnika koji je imao 80 odsto kancera i koji je takav smešten u bolnicu zbog korone. Da li je preminuo zbog korone ili kancera nisam merodavan, niti sam neko ko vodi evidenciju o tome”, izjavio je Đorđević.

                     Prema njegovim rečima, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na dnevnom nivou dostavlja Ministarstvu zdravlja sve podatke o korisnicima gerontoloških centara, ne samo o koroni već i o drugim bolestima.

                   “Duboko sam uveren da će Ministarstvo zdravlja, kad prođe ova pandemija izaći sa podacima”, istakao je Djordjević.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija na istorijskom minimumu po stopi nezaposlenosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2020, 18:15

Srbija je danas na istorijskom minimumu kada se govori o stopi nezaposlenosti, ispod 10 odsto, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević...Navodi u tom kontekstu da je u maju ove godine registrovano 7000 više zaposlenih lica nego u istom periodu prethodne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.