Zlatne ogrlice vredne 3 miliona dinara pronađene u jastuku na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2020, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatne ogrlice vredne 3 miliona dinara pronađene u jastuku na Gradini

Ogrlice, narukvice, prstenje i drugi raličiti komadi nakita zaplenjeni su na Graničnom prelazu Gradina, a kontrolom istog automobila u kome je pronađeno zlato, pronađeno je i 15 boksova cigareta.

Cigarete i 850 grama zlatnog nakita otkriveno je kontrolom “ford galaksija” kojim je petoro putnika išlo ka Nemačkoj, a prema prvoj proceni, od ukupnih komada zlata, 2 zlatne ogrlice vrede gotovo 3 miliona dinara. Oglice bile sakrivene u jastuku; foto: Uprava carina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Već na samom početku kontrole carinik je u jastuku, na kojem se odmarala jedna od prisutnih putnica, pronašao ogrlice i narukvicu, ukupne težine oko 700 grama - saopštavaju iz Uprave carina.

Potom je i u prtljagu druge putnice pronađeno 17 različitih komada zlatnog nakita, ukupne težine oko 80 grama, da bi i u koferu jednog od putnika bilo pronađeno 9 zlatnih narukvica, kao i 2 prstena, čija je ukupna težina oko 70 grama.

Na kraju kontrole, carinici su u šupljinama sedišta pronađešli 15 boksova različitih cigareta, za koje se kao vlasnik javio muškarac u čijem je prtljagu pronađeno i 70 grama neprijavljenog zlata.

Kako saopštavaju iz Uprave carina, neprijavljeno zlato, kao i cigarete, biće predmet hitnog prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.