Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2024, 09:03

Žestok otpor desetkovanog “Zdravlja”

LESKOVAC

Košarkaši „Zdravlja“, iako otpisani od mnogih, ušli su hrabro u utakmicu 21. kola Prve lige Srbije, s obzirom da su na duel sa „Džokerom“ iz Sombora izašli bez povređenih E. Harvija i Nikolića, bolesnog Đ. Jovića i donedavnog kapitena Andrejevića, koji je karijeru nastavio u Gruziji. Konačan rezultat bio je 83:89 (22:12, 21:21, 26:31, 14:25), a Leskovčani su se praktično sa samo sedam raspoloživih košarkaša sjajno držali, vodili tokom čitavog prvog poluvremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << te u 13. minutu imali i veliku prednost od 21 poena (34:13). Domaće je polako počeo da sustiže umor, a i gosti su zaigrali angažovanije, prednost je počela da se topi, tako da „Džoker“ u 26. minutu vodi (57:58). Košarkaši „Zdravlja“ se i tada nisu predavali, održavali su rezultatsku neizvesnost, ali se onda javio novi problem, opterećenost faulovima, tako da su gosti uspeli da iščupaju pobedu.

Za ekipu Zdravlja su igrali: E. Harvi, D. Jović 10 (9 asistencija), Gavrilović 9, Vujisić, Savić, Nikolić, Tasić 6 (5 skokova), Dugalić 5 (4 skoka), Blakni 24 (7 skokova), Kalahan 10 (4 asistencije), Đorđević – Marinković 20 (7 skokova).

Redosled na dnu tabele ostao je nepromenjen, „Zdravlje“ je poslednje sa skorom 4-17, dok „Novi Pazar“ i kraljevačka „Sloga“ imaju 6/15. Naredno, 22. kolo igra se tek 28. februara, jer sledi pauza zbog odigravanja završnice Kupa „Radivoja Koraća“. „Zdravlje“ u 22. kolu gostuje „Slobodi“ u Užicu. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.