Zbog zamućenja izvorišta Vrelo voda u opštini Gadžin Han nije za piće

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2023, 16:22

Zbog zamućenja izvorišta Vrelo voda u opštini Gadžin Han nije za piće

Zbog obilnih padavina došlo je do zamućenja izvorišta Vrelo u Gornjem Dušniku u Opštini Gadžin Han, zbog čega je ekipa Instituta za javno zdravlje izvršila je vanredno uzorkovanje vode koja od juče nije za piće. Narednih dana, do normalizacije vodosnabdevanja, kružiće cisterna.

Zamućenje vode primećeno je juče i prema rečima direktora JP Direkcije Gradžin Han Saše Taskovića, voda od tada nije za piće i pripremu hrane u naseljenim mestima koja se snabdevaju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izvorišta Vrelo, odnosno kod stanovnika Gornjeg i Donjeg Dušnika, Duge Poljane, Krastavča, Marine Kutine i Gadžinog Hana.Voda nije za piće; foto: D. S.

Posle prvih dobijenih rezultata analiza Istituta za Javno zdravlje, građani su juče obavešteni da voda nije za piće i upotrebu - kaže Tasković.

Po njegovim rečima, voda je i danas ponovo uzorkovana i čekaju nove rezultate, a do tada su obezbedili cisternu iz koje građani mogu da koriste pijeću vodu.

Cisterna će danas u centru Gadžinog Hana biti od 15:30, dok će narednih dana od 8 do 10 sati biti u centru, od 10:30 do 12 sati u Donjem Dušniku, od 12:30 do 14 sati u Marinoj Kutini i posle 15 sati ponovo u centru Gadžinog Hana.

O normalizaciji vodosnabdevanja građani će biti naknadno obavešteni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Voda u opštini Gadžin Han nije za piće

Izvor: Blic, 06.Apr.2023, 08:05

Zbog obilnih padavina došlo je do zamućenja izvorišta Vrelo u Gornjem Dušniku u Opštini Gadžin Han, zbog čega je ekipa Instituta za javno zdravlje izvršila vanredno uzorkovanje vode koja od juče nije za piće. Narednih dana, do normalizacije vodosnabdevanja, kružiće cisterna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.