Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2022, 04:31

Završni koncert Muzičke škole

VLASOTINCE

U sali Kulturnog centra u Vlasotincu priređen je tradicionalni završni koncert učenika Muzičke škole „Stanislav Binički“ – polaznika izdvojenog odeljenje u Vlasotincu. Ovom prilikom nastupali su učenici u klasama profesora Bojana Đorđevića, Milice Cakić, Dejana Buđića, Marine Stoičević Stojanović i Bobana Đorđevića.

Učenici su svirali raznovrstan program, od prilagođenih melodija starogradskih i narodnih pesama do klasičnih kompozitora >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poput Betovena, Černija, Rubinštajna, Čajkina, Divernoa, Bajera, Obera.

Učestvovali su najuspešniji učenici izdvojenog odeljenja Muzičke škole u Vlasotincu, među kojima se ističu Aleksandar Stojanov, Stefan Mitrović, Nađa Veselinović , Hristina Jović, Lana Dimitrijević, Neda Cvetanović i Lazar Golubović, koji su ove školske godine osvojili značajne nagrade na Festivalu gudača u Šapcu, na Otvorenom školskom takmičenju „Virtus piano“ u Leskovcu, Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu, Međunarodnom muzičkom festivalu „Vlasinsko proleće“ u Vlasotincu i Međunarodnom festivalu „Viva harmonika“ u Aleksincu.

Oprostili su se polaznici muzičke škole u Vlasotincu od svojih nastavnika muzike i vršnjaka, ali će sigurno neko od njih nastaviti započeti put muzičkog usavršavanja poput Nikole Stankovića, koji je muzičku školu pohađao u klasi Bobana Đorđevića.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.