Izvor: BujanovackiGlas.info, 16.Jun.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena mala matura

BUJANOVAC, 16. jun 2017. – Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas su od 9 do 11 časova polagali kombinovani test sa pitanjima iz biologije, fizike, hemije, istorije i geografije.
Ovim testiranjem završeno je polaganje male mature, koja je počela prekjuče pismenim ispitom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a nastavljena jučerašnjom izradom zadataka iz matematike.
U OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu, gde se nastava odvija na srpskom jeziku, današnji ispit >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << je polagalo 107 od ukupno 112 učenika osmog razreda.
Za one đake koji su izostali sa završnog ispita, po rečima pomoćnice direktorke Danijele Stojanović, polaganje male mature biće organizovano u Vranju.
Termin i osnovnu školu u kojoj će biti obavljeno naknadno testiranje, odrediće resorno ministarstvo.
Preliminarni rezultati završnog ispita, realizovanog 14,15. i 16 juna, biće objavljeni u nedelju od 8 časova u osnovnim školama. Dva naredna dana rezervisana su za prijem žalbi učenika na preliminarne rezultate, kao i za rešavanje učeničkih žalbi u osnovnim školama, a potom u okružnim komisijama.
Objavljivanje konačnih rezultata najavljeno je za 23. jun, u sledeća dva dana mali maturanti će popuniti i predati liste želja za koju srednju školu se opredeljuju.
Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće obavljen u ponedeljak, 3. jula. Rangiranje će biti izvršeno na osnovu opšteg uspeha kandidata od 6.do 8.razreda (maksimalno 70 bodova) i uspeha na završnom ispitu (najviše 30 bodova).
Upis novoprimljenih srednjoškolaca biće realizovan 4. i 5. jula. Konkursom za upis u prvi razred Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu, školske 2017./18. godine moći će da se upiše ukupno 150 svršenih osnovaca.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Za osmake završeno polaganje male mature

Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2017

VRANJE..U okviru poslednjeg dana završnog ispita učenici osmog razreda u Vranju polagali su kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije...Završni ispit na teritoriji grada Vranja polagalo je 859 učenika. Oni su u sredu i četvrtak rešavali testove iz srpskog...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.