Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2022, 09:57

Završena još jedna akcije preventivnih pregleda u Domu zdravlja Niš

NIŠ

U Domu zdravlja Niš i ovog vikenda je  uspešno završena još jedna akcije skrining pregleda koju je već od jutarnjih časova posetio veliki broj građana. Tokom ove akcije svi zainteresovani građani mogli su da obave željeni skrining pregled, PAPA test, FOB test, mamografiju, skrining na depresiju i dijabetes melitus, kao i da provere stanje kardiovaskularnog sistema pregledom interniste i putem EKG-a. Žene koje su posetile ovu akciju imale su mogućnost da prođu osnovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obuku za samopregled dojke. Preventivni pregledi organizovani su od 7 do 14 sati.     „Dom zdravlja u Nišu ima dobru tradiciju preventivnih pregleda na kardiovaskularna obolenja, na dijabet i na ostale bolesti. Pridržavamo se maksime da koliko uložimo na preventivne preglede toliko ćemo uštedeti na kurativi ili na lečenju određene bolesti. O benefitu za pacijente izlišno je govoriti. Poenta svih preventivnih pregleda je da se bolest otkrije u najranijim  fazama, da se izbegnu komplikacije i da se na vreme uključi terapija“,  kaže dr Jelena Perović, epidemiolog Doma zdravlja u Nišu.

     Prema njenim rečima svakog vikenda se na stotine ljudi podvrgne preventivnim pregledima.

     „Ovde sam danas da obavim kompletne preventivne preglede. Uraduću mamogarafiju, otići ću i do ginekologije i interniste,  već sam proverila  pritisak i šećer, a  završila sam i skrining na depresiju. Preventivni pregledi su važni posebno ljudima koji rade i koji su po ceo dan zauzeti.  Oni mogu vikendom da odrade preventivne preglede, a ako im lekari ukažu na neke nepravilnosti koje su primetili mogu da nastave lečenje. Osim toga nije nam potreban uput, a sve preglede završite u jednom danu i to za nekoliko sati“, kaže Nišlijka koja je protekog vikenda posetila Dom zdravlja u okviru akcije preventivnih pregleda.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.