Završena besplatna pripremna nastava iz srpskog za osmake

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena besplatna pripremna nastava iz srpskog za osmake

LESKOVAC

Pripremna nastava iz srpskog jezika koja je trajala osam meseci za 40 đaka osmog razreda osnovnih škola sa teritorije Leskvca je završena. Jadranka Jović, profesor književnosti i diplomirani bibliotekar, kaže da se ovaj besplatni vid pomoći učenicima kojima predstoji prijemni za srednje škole održava već nekoliko godina za redom.

„Deca već dolaze sa određenim znanjem iz svojih matičnih škola, tako da ovde nije cilj da oni uče ponovo ono što su im >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << već njihovi nastavnici predavali. Mi više radimo na tome da oni lakše prebrode tremu i da se što bezbolnije prilagode prijemnom ispitu. Prorađivali smo razne testove, tako da će oni sa mnogo više samopouzdanja otići na taj prijemni. Da je naš način rada dobar, dokaz je i to da su bukvalno sva deca koja su do sada bila u biblioteci na pripremnoj nastavi položila prijemni i pritom se upisala na željeni smer.“

U generaciji koja je bila ovde prošle godine čak troje njih je imalo maksimalan broj bodova iz srpskog jezika. Jadranka Jović je polaznicima stalno ponavljala da je knjiga vrt koji sami uređujete, samo od vas zavisi koliko ćete uživati u njemu i hoće li mu se drugi diviti.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.