Izvor: JUGpress.com, 12.Nov.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen šesti SICEF Hakaton

NIŠ

  Šesti po redu SICEF Hakaton održan je od 8. do 10. novembra 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.

                              Pobednik ovogodišnjeg SICEF Hakatona je tim „Entuzijasti“, sačinjem od studenata Elektronskog fakulteta, dok su „OutOfBoozeExceptio“ i „SM4RT“ osvojili drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i treće mesto.

                             Za prva tri tima su bile obezbeđene vredne nagrade. Prvi tim osvojio je Sony PlayStation 4 Slim sa 4 kontrolera i 2 igre, kao i vaučer putovanje od Magic Travel-a, drugoplasirani tim je osvojio eksterne ADATA SSD-ove od 240 GB, a trećeplasirani tim Marvo Scorpion 4u1 gaming set.

                            Tema 6. SICEF Hakatona bila je „Aplikacija za agrikulturu sa optimizacijom resursa i korišćenjem data-setova“, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja, digitalna pomoć u medicini, itd.

                          Zadatak svakog tima bio je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju.

                           Žiri su činili predstavnik kompanije Nignite Nenad Mitić, predstavnik kompanije Better      Collective Nenad Jovanović i alumni član SICEF-a i ko-osnivač startapa Take Care, Stefan Đokić.

                           Za takmičare održana su i tri predavanja kako bi naučili nešto novo i upoznali se sa problemima Hakatona. Prvo predavanje bilo je „Full Stack Development“ kompanije Better Collective, zatim „Hacking the Hackathon“ kompanije Nignite, i poslednje predavanje držao je Stefan Đokić na temu „Brate, aj pravimo

biznis?”.

                               Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitora, bila obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu  kako bi se odmorili i dobili nove ideje.

                            Glavni organizator Hakatona – SICEF, Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu, je organizacija koja je formirana da bi doprinela studiranju i usavršavanju studenata tehničkih fakulteta i popularizovala struku inženjera.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Završen 6. SICEF Hakaton – nagrađena tri tima

Izvor: Megafon.co, 12.Nov.2019

SICEF Hakaton, šesti po redu, održan je od 8. do 10. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana.. Tema šestog SICEF Hakatona bila je „Aplikacija za agrikulturu sa optimizacijom...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.