Zavod: Jedan novozaraženi u Pirotu, stanje u fabrikama stabilno

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2020, 10:18

Zavod: Jedan novozaraženi u Pirotu, stanje u fabrikama stabilno

Od poslednjeg izveštaja epidemiološke situacije u Pirotu i okolini, testirano je 13 uzoraka od kojih je jedan pozitivan, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje.

Nova zaražena osoba kovidom je iz Pirota, čime se brojka pozitivnih slučajeva u ovom gradu povećala na 104. Babušnica i dalje ima 21 zaraženog, Bela Palanka 13, a Dimitrovgrad ima samo jednog stanovnika zaraženog virusom korona.

Epidemiolška situacija na području okruga je stabilna, a u narednih 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana očekuje se pojava pojedinačnih slučajeva uz poštovanje svih naloženih mera - saopštavaju iz Zavoda.

Epidemiolozi pirotskog Zavoda za javno zdravlje ocenjuju stabilnom situaciju i u fabrikama u kojima, kako kažu, nema novih slučajeva.

U fabrici Tigar A.D. je bilo dvoje obolelih, majka i sin, svi njihovi bliski kontakti sa radnog mesta su testirani i negativni, a značajno je da se poštuju mere nošenja maski i distance - kažu u Zavodu.

Epidemiolozi su u redovnom izveštaju odgovorili na neka od ranije postavljenih pitanja novinara Južnih vesti o stanju u velikim kolektivima, te tek sada saopštavaju da je u kompaniji Tigar Tajers obolela jedna osoba, a da je 9 bliskih kontakata sa radnog mesta testirano i bili su negativni.

Građane je zanimalo i stanje u tekstilnoj firmi Karmod, čiji direktor i vlasnik je pozitivan na kovid, a u Zavodu kažu da je bilo zaraženih, ali ne i njihov broj.

Od obolelih zapošljenih u ovoj firmi zarazilo se 8 članova porodice bez simptoma ili sa blagom kliničkom slikom, ali zahvaljujući merama kućne izolacije, nije došlo do širenja epidemije - kažu u Zavodu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi čekaju rezultate za 52 uzorka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.