Zavejan Svrljig, delovi opštine i sela bez struje i interneta

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2023, 12:06

Zavejan Svrljig, delovi opštine i sela bez struje i interneta

Prvi sneg ove zime doneo je dosta problema u Svrljigu i okolini jer od noćas nema struje, a loše su ili u prekidu i internet i telefonske veze, javljaju građani. Iz Elektrodistribucije kažu da su ekipe na terenu i saniraju kvar koji je napravio "obilan, vlažan i težak sneg koji je oborio veći broj stabala na distributivnu mrežu".

Prvi sneg ove zime i prvi problemi; foto: čitalac U pojedinim delovima struje nema od noćas ili je bilo sa prekidima, ali od jutros ceo Svrljig >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nema električnu energiju.

Totalni je kolaps u Svrljigu. Mnoga domaćinstva imaju grejanje na individualnim ložištima i oni su sada bez grejanja - kažu građani.

Ekipe su na terenu; foto: Elektrodistribucija Temperatura u Svrljigu ide i u minus, a iz Elektrodistribucije kažu da je "jako nevreme, praćeno obilnim, vlažnim i teškim snegom, kao i vetrom, napravilo ozbiljnu štetu na distributivnoj mreži na teritoriji opštine Svrljig".

Obilan, vlažan i težak sneg oborio je veći broj stabala na distributivnu mrežu, što je izazvalo prekid u snabdevanju električnom energijom. Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i intenzivno rade na saniranju kvarova, i pored teških uslova na terenu – neprohodnih puteva, smetova i snežnih padavina - kažu iz Elektrodistribucije.

Dodaju da se očekuje se da će kvarovi biti sanirani u najkraćem mogućem roku.

*Tekst je dopunjen informacijama iz Elektrodistribucije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.